71
Следвайте ни

Скандалът се разгаря! Кристалина Георгиева отрича да е оказвала натиск в полза на Китай

viber icon

Изпълнителният директор на МВФ Кристалина Георгиева отрече твърденията, че е оказвала натиск на служители на Световната банка да променят данни в доклад в полза на Китай по времето, когато е била главен изпълнителен директор на Световната банка. Това стана, след като бордът на директорите на МВФ започна разследване по случая, предаде Ройтерс.

 

Георгиева използва насрочена по-рано среща с наброяващия 2700 души персонал на МВФ, за да коментира констатациите, съдържащи се в публикуван в четвъртък независим доклад за нередности в данните на Световната банка в класация на страните по света според бизнес климата в тях.

"Нека ви го кажа съвсем просто. Това не е истина. Нито в този случай, нито преди или след това не съм оказвала натиск на служители да манипулират данни", каза Георгиева пред служителите на МВФ, според запис на срещата, видян от Ройтерс.

В своето изказване пред служителите Георгиева отиде по-далеч от изявлението, което направи в четвъртък, когато каза, че категорично не е съгласна с констатациите от доклада, подготвени от юридическата кантора "УилмърХейл", по молба на етичната комисия на Световната банка.

 

Докладът установява, че Георгиева и други високопоставени служители на Световната банка са прилагали "неправомерен натиск" върху служители, за да се повиши рейтингът на Китай в класацията за бизнес климат. Георгиева каза пред служителите на МВФ, че много цени данните и анализите, и никога не е оказвала натиск на подчинените си да ги променят.

"УилмърХейл" съобщи, че работи по втори доклад, който ще се фокусира върху "възможни неправомерни действия на служители" във връзка в нередности в използването на данни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Това е....!

Това е....!

18.09.2021 | 09:18

Никакво уважение не изпитвам към тая...никаквица.... Тя може и богиня да е но не е достойна....

Отговори
8 4
Това е....!

Това е....!

18.09.2021 | 09:17

Това нещо Сталинка което си позволи да застане срещу българка и то с доказани възможности /Ирина Бокова/като кандидат за ЮНЕСКО ...е абсолютно жалка твар.Да влезеш в такава интрига пред целия цивилизован свят??? Да се хванеш и да тропаш хоро с простака Бойко Борисов...доказва само че сте от един дол дренки....селски идиоти ...

Отговори
12 3
Нема нужда от школо

Нема нужда от школо

18.09.2021 | 08:54

Чифутите се раждат възпитани в чифутщина После се конкурират в алчноста

Отговори
6 2
Жоро

Жоро

18.09.2021 | 08:50

Тази отвратителна муцуна трябва незабавно да бъде изритана. Тя няма морал, за да си подаде оставка...

Отговори
10 4
Точиларя

Точиларя

18.09.2021 | 08:32

Само се питам Бойко ли си учише от нея или тя от него... Щото ако е второто жална им майка на тия световната банка те още нищо не са видяли!!!!!!!!

Отговори
12 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?