1553

Скандал заради Мадона, взела ли е дрехи на гениалната Кало?

Музеят в Мексико сити, посветен на гениалната художничка  Фрида Кало, отрече да е предоставил нейни дрехи и бижута на Мадона.  Поп звездата беше на посещение в мексиканската столица.

Спорът избухна, след като 65-годишната Мадона, която изнесе няколко концерта в Мексико в края на април, публикува своя снимка, на която е облечена в шал и бродирана рокля по време на посещение в "семейния дом" на Кало, както сама каза. "Красив сувенир - посетих семейния дом на моята вечна муза", каза тя в публикация в Instagram.

Салма Хайек като гениалната Кало 

"За мен беше вълшебно да пробвам дрехите и бижутата ѝ, да чета дневниците и писмата ѝ и да разглеждам снимки, които никога преди не бях виждала", добави Мадона.

Снимката предизвика смесени реакции, като някои защитиха певицата. "Казват, че ние, мексиканците, се раждаме, където си поискаме. Мадона е родена в Мичиган, но е много мексиканска", гласеше един коментар.

Други заявиха, че обикновените хора никога няма да получат възможността, която е получила тя. "Аз съм мексиканец и почти мога да ви уверя, че НИКОГА не биха позволили на мексиканец да направи това", казва друг.

Но Музеят на Фрида Кало, известен още като Casa Azul, заяви, че певицата не е могла лично да посети колекцията му в къщата, където художничката сюрреалистка - починала през 1954 г. на 47-годишна възраст - е живяла в продължение на 36 години.

"Искаме да уточним, че дрехите, снимките и предметите, които Мадона публикува в различните си сайтове в социалните мрежи, не принадлежат към колекцията на Casa Azul", се казва в съобщението.

Дрехите и бижутата в колекцията му са "обект на строги мерки за опазване" и "не са давани назаем за лична употреба", допълват от музея.

Според вестник "Реформа" публикуваната от Мадона снимка е направена по време на частно посещение в дома на роднини на Кало, сред които е и правнучката на художничката.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?