Следвайте ни

Скандал в Белгия! Извънбрачна дъщеря на краля иска да е принцеса

viber icon

Извънбрачна дъщеря на бившия белгийски крал Албер II иска да стане законна принцеса и да има същите права и титли като на законните деца на баща си. 52-годишната художничка Делфин Боел е завела делото си пред апелативния съд в Брюксел.

През януари крал Албер най-накрая призна, че е баща на Боел, след като повече от десетилетие се бори срещу нейното искане за бащинство. Майка й, баронеса Сибил де Селис Лоншам, твърди, че е имала 18-годишна връзка с Албер, преди той да стане крал.

Слуховете за незаконно дете се появиха за първи път през 1999 г. в неоторизирана биография за съпругата на Албер кралица Паола, което предизвика кралски скандал и трайни медийни клюки в Белгия.

За първи път Делфин Боел заяви, че крал Албер е неин биологичен баща, по време на интервю през 2005 г., но едва след като той абдикира през 2013 г. – с което губи имунитета си срещу преследване – тя започна съдебно производство.

Сега адвокатът й казва, че Делфин Боел търси същите права като трите деца на краля: Филип, сега крал на Белгия; принц Лоран и принцеса Астрид. Тя искала същите привилегии, титли и възможности като братята и сестра си.

Ако съдът присъди в нейна полза, тогава и нейните деца ще имат право на кралски титли.

От своя страна адвокатът на Албер каза, че Делфин може да получи титлата „принцеса“ само с кралски указ, а не със съдебно решение. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?