Следвайте ни

Скандал! Искат главата на министър заради целувка с любовница

viber icon

Британският таблоид „Сън” публикува снимка на здравния министър Мат Ханкок и дългогодишната му приятелка Джина Коладанджело. На снимката те се целуват - докато и двамата имат семейства и деца. Опозицията иска оставката му.

Скандалът, започнал сутринта на 25 юни, не е само въпрос на морал и етика. По време на пандемията Хенкок многократно казва, че гражданите на кралството трябва да поддържат социална дистанция, особено в публичните пространства. В същото време Ханкок и Коладанджело, съдейки по всичко, са си разменяли „недистанцирани ласки” в офиса на министерството тази година.

Те се познават от съвместното им обучение в Оксфорд. Нещо повече, те са в отношения началник-подчинен. От септември 2020 г. Коладанджело е член на Съвета на Министерството на здравеопазването, като получава 15 хиляди лири годишно за това. Това е почти три пъти по-малко от средната заплата в Лондон, но срещу тази „ниска заплата” трябва да работиш 15-20 дни в годината.

43-годишният Хенкок е женен и има три деца. Джина Коладанджело също е омъжена.

Лейбъристката партия настоява за оставката на министъра, който е от Консервативната партия.

Ана-Лиза Додс от кабинета в сянка заяви, че е налице „конфликт на интереси с парите на данъкоплатците“ - Хенкок е назначил Коладанджело на нейната позиция, която се плаща от бюджета.

В подобна ситуация в началото на пандемията, Хенкок изобличава епидемиолога Нийл Фъргюсън , който излиза с жена, въпреки наличната карантина. Тогава Фъргюсън беше принуден поради това да подаде оставка от съвета на правителството за борба с коронавируса. А Хенкок тогава нарече постъпката на учения „удивителна“ и каза, че професорът „просто не може да продължи да заема позицията на съветник на правителството“.

Засега правителството защитава министъра. Те казаха, че назначаването на Коладанджело на нейната длъжност съответства на всички стандартни процедури и никой не е нарушил правилата.

Часове след публикуваната в „Сън” снимка Хенкок направи изявление, в което призна, че наистина е нарушил правилата за социално дистанциране. "Изключително съжалявам, че разочаровам хората, ще продължа да работя, като се фокусирам върху изваждането на страната ни от пандемията", каза министърът.

Що се отнася до останалите обвинения, министърът заяви, че ще бъде благодарен на всички, които ще зачитат правото му на личен живот, пише БГНЕС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?