49

Скандал! Ердоган раздаде пари на изборите в Турция

Реджеп Ердоган раздаде няколко банкноти на деца в избирателна секция, преди да гласува в Истанбул, показаха телевизионите кадри. Той пристигна в секцията, придружен от съпругата си. Посещението му в избирателната секция продължи около 10-15 минути. В коридорите на училището президентът позволи на гражданите да си направят няколко снимки с него и отговори на въпроси.

По пътя към стаята, където се гласуваше, Ердоган раздаде няколко банкноти на децата, които бяха в училището. Най-вероятно става дума за банкноти с номинал 200 лири, става ясно от телевизионното предаване.

Това не е първият път, когато президентът прибягва до подобен жест. Той раздаде пари през февруари по време на посещение в зоната на опустошителни земетресения в югоизточната част на страната.

Припомняме, че голям брой журналисти от страната и чужбина следят изборите в Турция.

Над 600 хиляди полицаи са мобилизирани за охраната на изборите в цялата страна.

Трима са кандидатите за президентския пост – настоящият държавен глава Реджеп Тайип Ердоган (лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието), Кемал Кълъчдароглу (председател на основната опозиционна Народнорепубликанска партия) и Синан Оган (от алианса АТА). Освен президентски днес се провеждат и парламентарни избори за определяне на състава на 600-местния турски парламент.

По-рано днес правото си на глас употреби и кандидатът на Националния алианс Кемал Кълъчдароглу.

Кандидатът за президент трябва да получи повече от 50 процента от гласовете, за да спечели на първия тур на 14 май. В противен случай се насрочва втори тур (на 28 май) между двамата кандидати, които са получили най-голяма подкрепа. Кандидатът, който получи мнозинство от гласовете на втория тур, се избира за президент на Турция за срок от пет години.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Ердоган ли само такъв политик ни трябва на нас а не като нашите продаж

Ердоган ли само такъв политик ни трябва на нас а не като нашите продаж

14.05.2023 | 21:26

Ердоган направи ли всеки турски гражданин жените с 20 години трудов стаж а мъжете с 25 години трудов стаж независимо от възрастта станаха пенсионери. Такъв президент и премиер ни трябва на нас. А нашите продажници какво правят 40 години трудов стаж и 65 години ако сте живи ще получавате пенсия мръсници и гадове мръсни. Излиза че по-добре ще живеем ако сме предградие на Истанбул.

Отговори
1 0
Хм…

Хм…

14.05.2023 | 17:18

Загриженият селянин може да се окаже прав. Ердоган уби светското на Ататюрк в Турция. Дори военните не успяха да го свалят. Интелигенцията не може да се пребори с тълпите прииждащи от Анадола. Дано да греша.

Отговори
0 0
А ще се пребори ли с опозицията която краварите подготвиха

А ще се пребори ли с опозицията която краварите подготвиха

14.05.2023 | 21:43

Продажната доларова опозиция готова да подаде Турция на краварите да я управляват и разделят на две държави управлявани от тях. Добре познатата практикувана схема както в Украйна 2014 година.

Отговори
1 0
Загрижени селянин

Загрижени селянин

14.05.2023 | 17:01

Този е доживотен президент там. Няма как да го сменят , той си разчисти държавата и се саморазправи с опозицията всички мигаха на парцали и никой нищо не му каза тогава.

Отговори
2 0
Йоан

Йоан

14.05.2023 | 16:36

Къде е скандала? Скандал беше когато Мадридския като премиер при освещаване на църква във Велико Търново пред мисирките и камерите извади само пет лева от портфейла. Една мисирка не се осмели да напише нещо

Отговори
4 1
Мимет

Мимет

14.05.2023 | 16:20

Голяма работа, охарчил се...Много е стиснат, повече е трябвало да даде...

Отговори
1 1
Кск

Кск

14.05.2023 | 16:07

Що да е скандал еросъюза какво прави според вас на същия принцип е силния дава пари за да го слушат иначе ценностите нямат никаква стойност парата е важна

Отговори
3 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?