Следвайте ни

Сингапур следи заразените с COVID-19 чрез устройства

viber icon

Сингапур започна да раздава на граждани Bluetooth устройства, които ще проследяват контактите им със заразени с новия коронавирус. Наречени TraceTogether устройствата са алтернатива на приложението за смартфони. Те са предназначени за тези, които нямат мобилен телефон и не желаят да използват такъв.

Първите устройства ще бъдат предоставени на уязвими възрастни хора, които имат ограничена подкрепа от семейства или нямат никаква подкрепа, както и на тези с увреждания и намалена мобилност.

Устройствата имат QR кодове и не се нуждаят от зареждане поради капацитета на батерията която издържа до 9 месеца. Свързването става чрез обмен на сигнали с устройства TraceTogether в близост или смартфони с инсталирано приложение.

Ако потребителите са били в контакт със заразен, служител на отдела, проследяващ заразените, ще осъществи контакт с тях. Ако потребителят също заяви, че е бил диагностициран с COVID-19, данните от устройството му ще бъдат свалени и анализирани за проследяване на други заболели, пише economy.bg.

Сингапурското правителство заяви, че данните в устройството са криптирани и ще се пазят в рамките на 25 дни. Данните не могат да бъдат изтеглени дистанционно, тъй като устройствата не са свързани с интернет.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?