44

Сина на Джо Байдън бе осъден по три обвинения

Федерално съдебно жури в САЩ осъди Хънтър Байдън по трите федерални обвинения за притежание на огнестрелно оръжие, съобщи Си Ен Ен, цитиран от 24 часа

Властите заключиха, че синът на американския президент Джо Байдън е нарушил законите, предназначени да попречат на наркозависимите да притежават огнестрелни оръжия.

Хънтър беше обвинен два пъти за даване на неверни показания и един път за незаконно притежание на оръжие. Всички обвинения са свързани с покупката му на револвер в оръжеен магазин в Делауеър през октомври 2018 г., който той е държал около 11 дни.

Хънтър е обвинен, че невярно е твърдял в попълнен от него документ, че не употребява наркотици и не е зависим, когато е закупил револвер Colt Cobra Special през октомври 2018 г. Според американските закони всеки, който иска да закупи оръжие, е длъжен да попълни такова заявление.

Впоследствие обаче Хънтър призна, че по това време се е борил със зависимостта си към крек кокаин.

Пистолетът е изхвърлен и открит в магазин за хранителни стоки в Делауеър, което предизвиква разследването.

Всяко от двете обвинения за неверни твърдения предвижда максимална присъда до 10 години, докато третото обвинение се наказва с до 5 години - което означава, че Хънтър може да бъде осъден на до 25 години затвор. Действителните присъди за федерални престъпления обаче обикновено са по-малки от максималните наказания. 

 През миналата седмица Джо Байдън каза в интервю, че няма да помилва сина си Хънтър. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?