46

Симеон II разговаря с крал Чарлз на погребението на кралицата

По покана на Британското кралско семейство, с което българското Царско семейство има роднинска връзка, както и дългогодишни приятелски отношения, Царят присъства на държавното погребение на Кралица Елизабет II в Лондон, съобщиха от пресслужбата на бившия български премиер и монарх.

Цар Симеон е чичо на Кралицата, а тя е пета братовчедка на неговите деца по линия на Кралица Виктория, омъжена за Принц Алберт Сакс-Кобург-Гота, чичо на Цар Фердинанд.

На 18-ти септември 2022 г. Негово Величество се поклони пред тленните останки на Кралицата, които бяха изложени в Уестминстър хол. Вечерта на същия ден присъства на приема, който Крал Чарлз III даде в Бъкингамския дворец за представителите на кралските семейства и държавните глави, пристигнали в Лондон за погребението на Кралица Елизабет II. На 19-ти септември Царят присъства на службата в Уестминстърското абатство, заедно с представителите на кралските семейства на Швеция, Испания, Белгия, Дания, Княжество Лихтенщайн, Кралство Нидерландия, Гърция, Румъния, Сърбия и много други. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Аман от кралски особи водещи света към войни;

Аман от кралски особи водещи света към войни;

20.09.2022 | 17:40

Каква демокрация какви 5 лв. Кралете закопаха световния мир.

Отговори
1 0
Коментар

Коментар

20.09.2022 | 19:22

Не знам дали съвременните европейски парламентарни монархии предизвикват войни, но определено кралските особи са отживелица и нямат място в днешното общество.

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?