49

Силно земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер изкара хората в Черноморския район на Турция

Само час след снощното земетресение в Мраморно море от 4,1, друг трус с магнитуд 4,3 по Рихтер подплаши хората посреднощ в Гюмюшхане, Северта Турция. 

Според информацията на уебсайта на Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД), в 01.15 ч. (00.15 ч. българско време) е регистрирано земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер, чийто епицентър е бил квартал Келкит на Гюмюшхане.

Установено е, че земетресението е на дълбочина 15,03 километра.

То е усетено осезателно в черноморския град Трабзон и околните провинции.

Губернаторът на Гюмюшхане Алпер Танрисевер в публикацията си в профила си в социалните медии отбеляза: „Земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер се случи с епицентър Гюмюшхане,  Келкит. В момента нямаме информация за жертви, пострадали или сериозни материални щети в областта. Усилията ни за преглеждане на района продължават."

Краткотрайният трус беше усетен в много от високите сгради, особено в апартаментите по протежение на потока Харшит, в Гюмюшхане. Студенти, настанени в общежития там, слязоха в парковете. Имаше кратка паника. Сред младежите имаше и такива които са преживели земетресението на 6 февруари. Те прекараха нощта на открито, като се топлеха край огньове.

Студентът от университета Ибрахим А.тънгьоц заяви: „Тъй като идвам от Хатай, отново ми напомни за нощта на 6 февруари. Не мога да приравня Хатай с това място, но има допълнително напрежение, откакто го изпитах отново. Когато излязох в първия момент на земетресението, имаше много хора навън, след това хората влязоха, но аз и приятелите ми искахме да останем навън и да нощуваме край огъня."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?