4232

Силно земетресение с магнитуд 4,2 в Егейско море, усетиха го в Измир и на остров Лесбос

Земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер бе регистрирано днес по обед в Егейско море. То беше усетено осезателно в Измир, Фоча, Айвалък и околните провинции, както и в съседния гръцки остров Мидили/Лесбос.

По данни на Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД) земетресението е станало в 14:53 ч. (13:53 ч. българско време) с епицентър в залива Чандарлъ, до курортното егейско градче Фоча. 

Турският министър на вътрешните работи Али Йерликая обяви, че няма информация за жертви,  пострадали и сериозни материални щети след земетресението.

АФАД обяви дълбочината на земетресението е 9,18 километра.

Министър Йерликая от своя акаунт в социалните медии заяви: „АФАД и всички екипи на нашите съответни институции започнаха теренни проучвания след труса. Следим развитието."

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ertret

ertret

06.01.2024 | 17:44

Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички-~~~---- http://gg.gg/blumag

Отговори
0 1
Съвет

Съвет

06.01.2024 | 16:37

Всеки българин да приготви вода,храна,дрехи,завивки и пари и да е готов за голямото земетресение. От Турция,Гърция ни предупреждават ,че скоро ще е. Държавата си трае защото ни отвличат вниманието с Шенген и Украйна но когато се случи земетръса у нас ще е трагедия. Строителните фирми засипаха страната с печелбарски комплекси но 8ма в Истанбул тук ще е 7 ма степен минимум и ще има много щети.

Отговори
0 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?