71

Силни земетресения събудиха Турция, паника в Кахраманмараш

Поредно силно земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер подплаши жителите в квартал Екиньозу на окръг Кахраманмараш.

АФАД

Трусът бе регистриран тази сутрин от Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД) в 07:39 ч. (06:39 ч. българско време), като дълбочина му е била на 7 километра под земята. 

АА

Два часа след първото силно земетресение АФАД обяви, че в 09:33 ч. (08:33 ч. българско време) е регистриран нов трус с магнитуд 4,2 по Рихтер, в област Гьоксун, Кахраманмараш.

 

Установено е, че земетресението е на дълбочина 9,44 километра.

 

Земетресенията, които бяха усетени и в центъра на града и околните райони, според първите констатации не са причинили никакви нови материални щети. 

 

Земетресенията предизвика краткотрайна паника. Много от гражданите на района, поради нестихващите вторични трусове, от няколко дни се страхуват да влязат в домовете си, дори и те да не са повредени.

Тези които след трусовете от 6 февруари се престрашиха да влязат в малко повресените или дори здравите си домове, тези дни отново излязоха на палатки в паркове и градини пред сградите.

АА

Те влизат в здравите сгради единствено, за някои спешни нужди, като да използват душ и тоалетна.

Хиляди се завърнаха в новосформирани палаткови лагери и поднови първоначалната уплаха в района.

АА

Тези дни в района има увеличена сеизмична активност. Множество вторични трусове подхранват напрежението в областта.

АФАД

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?