2374
Следвайте ни

Силите за бързо реагиране на НАТО са в повишена бойна готовност

viber icon

Заради предислоцирането на руски войски около границата с Украйна НАТО повиши бойната готовност на своите сили за бързо реагиране в Европа, които са с обща численост от 40 000 души, съобщи германското издание “Ди Велт”, цитирано от БГНЕС.

От понеделник силите в Съвместната оперативна група трябва да бъдат готови за разполагане в кризисната зона в рамките на пет дни. Силите за специално предназначение и военна логистика също са приведени в повишена готовност. По информация на изданието, решението за това е взето миналата седмица по време на Северноатлантическия съвет.

В състава на създадената през 2014 г. Съвместна оперативна група с много висока степен на готовност влизат около 6400 военнослужещи от САЩ, Великобритания, Полша, Испания, Италия и други държави-членки на НАТО.
Командването се извършва на ротационен принцип. В момента групата се ръководи от Турция, а през 2023 г. командването ще бъде поето от Германия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

День Незалежності 2021: військовий парад і Марш захисників України

День Незалежності 2021: військовий парад і Марш захисників України

22.12.2021 | 20:54

https://www.youtube.com/watch?v=PkBIrC-jFro Слава Україні❤️Братя

Отговори
2 1
Бай Тошо

Бай Тошо

22.12.2021 | 14:09

Като знаем бг армията, в какво блато е, какви ли са силите за бързо рейгиране на НАТО, като ония американски рапони, вадели оръжие в ония цех!? Отделно, каква е Украйна, не е от НАТО, за да я защитават, пълни агресори!

Отговори
2 4
Андрей

Андрей

22.12.2021 | 11:14

Тези от снимката са украинци, т.е. руснаци и са корави. Обаче НАТО-вците дето уш са им изпратили да ги обучават и да им помагат - Ха са чули, че идват руските танкове - и послед трябва с интерпол да ги издирват по Европата. Ще се рабягат като пилци, на плаца само няколко джапанки ще останат.

Отговори
5 5
Украйна - защитник на Свободна Европа от Кремълските изроди!

Украйна - защитник на Свободна Европа от Кремълските изроди!

22.12.2021 | 11:13

Моля, обяснете следното: Имате див, злобен, крадлив и доста добре въоръжен съсед. Ако си сложите видеонаблюдение у дома, блиндирана врата, постегнете оградата, купите си верен пазач немска овчарка У ДОМА СИ, да, във Вашия си ДОМ, а не в НЕГОВИЯ, на СЪСЕДА, какъв е ПРОБЛЕМА за дивака съсед? Отговорете ако желаете.

Отговори
5 3
Брато

Брато

22.12.2021 | 11:18

В момента нещата стоят точно обратното - украинците(по скоро техните ментори(ЦРУ) ги карат) се оплакват, че рашъните си укрепват позициите с нови попълнения.

Отговори
3 6
Украйна - защитник на Свободна Европа от Кремълските изроди

Украйна - защитник на Свободна Европа от Кремълските изроди

22.12.2021 | 11:25

Виж сега брато, със сигурност нито украинците, нито "менторите" им ще нападнат руска свещена територия, бъди сигурен! За обратното обаче - не съм сигурен!

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?