4020

Швеция се готви за война

Шведското правителство обяви днес, че инвестира 385 млн. крони ($36 млн.) в засилване на бомбоубежищата, спешната помощ и гражданската отбрана след предупреждение страната да се подготви за война, предаде АФП, цитирана от БНР.

Министърът на гражданската отбрана Карл-Оскар Болин заяви, че Швеция, която се присъедини към НАТО миналия месец, ще използва средства за засилване на способностите на спасителните служби по конфликт, подобряване на киберсигурността и помощ за увеличаване на медицинските запаси.

Парите ще бъдат предназначени и за възстановяване на бомбоубежища, доставки на питейна вода и транспортна инфраструктура.

Ситуацията със сигурността се влошава от дълго време, каза Болин, който през януари предупреди, че „може да има война в Швеция“.

Скоро след това командващият шведските въоръжени сили заяви, че шведите трябва „ментално да се подготвят за война“.

След края на Студената война Швеция драстично намали разходите си за отбрана, но рязко смени курса, след като Русия анексира Крим през 2014 г., припомня БНР.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
1124h

1124h

13.04.2024 | 13:14

Yyyy li no mvr

Отговори
1 0
Ximer

Ximer

11.04.2024 | 23:01

Тези кaпсyли спacиxа бpака ни и напpавиxа ceкcа ни стpастен и дълъг със здpав щpанг, яpки оpгазми и дpуги плюcове. И двaмата сме щаcтливи, че опитаxме тoвa нeщо и вcички съвeтваме да го опитaмe, кyпиxме го тy:---- https://e.vg/alman

Отговори
0 4

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?