46

Ще се разпадне ли ЕС? Тревожни новини от Борел

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел предупреди, че има риск съюзът да се разпадне заради проблема с мигрантите, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

Миграцията може да бъде "разлагаща сила за Европейския съюз" заради дълбоките културни различия между страните и дългосрочната им неспособност да се споразумеят за обща мигрантска политика", каза Борел в публикувано днес интервю за британския вестник "Гардиън", цитирано от bTV.

Той подчерта, че някои членове на ЕС имат "японски стил" - "ние не искаме да се смесваме, не искаме мигранти, не искаме да приемаме външни хора. Искаме си нашата чистота".

Според него обаче Европа има нужда от мигранти, за да противодейства на тенденциите на намаляване на населението.

Европейската комисия междувременно съобщи днес, че отпуска на Тунис 127 милиона евро в съответствие с подписания от ЕС и северноафриканската държава меморандум за разбирателство в областта на миграцията. Пакетът включва помощ в размер на 67 милиона евро за борба с трафика на хора.

Средствата ще бъдат предоставени през следващите дни по линия на тясното сътрудничество с Тунис в борбата срещу мрежите за нелегален трафик, каза говорителката на Европейската комисия Ана Писонеро.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
22 коментара
Айше

Айше

23.09.2023 | 11:55

Ние не щем да се омесваме не даваме днк

Отговори
1 0
rtrty

rtrty

23.09.2023 | 11:29

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ===----- https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 1
Да се разпада!

Да се разпада!

23.09.2023 | 09:54

Само пEдали, крадци, мошеници и цигани останаха в ЕК и ЕП.

Отговори
5 3
Краят

Краят

23.09.2023 | 08:01

Всяка изкуствено създадена организация има своя край. ЕС отдавна се превърна в деспотична организация подчиняваща и заробваща малките държави. Чиновници и умници заповядваха на народите как да живеят и как да пърдят.. Е вижда се края на пръднята..

Отговори
15 0
Иван

Иван

23.09.2023 | 07:25

МВР да обясни защо ги пуска през границата,а ги лови из България.И Австрия и Нидерландия правят извода,че не пазим външн.граница на ЕС.И Шенген през крив макарон.Пък ги и показваме по ТВ.

Отговори
10 3
Пловдив

Пловдив

23.09.2023 | 00:44

Да се разпада , видяхме им ценностите , видяхме също как си затварят очите както им е угодно .

Отговори
27 5
никога не сме живели по-богато и по-добре от сега

никога не сме живели по-богато и по-добре от сега

22.09.2023 | 22:48

а мигрантите пресичат кочината с 100 км в час и бягат надалеч от нея!

Отговори
13 12
Чииииифутската пасмина

Чииииифутската пасмина

22.09.2023 | 22:24

От Хамерика в едно със тази чииииифутска пасмина превзела върховете на политическото ръководство в Европа както вече се вижда изпълниха своя пъклен Юдейски план Разрушиха Европейската икономика и от там всяха огромни различия между отделните членове на този съюз Чрез мигрантските потоци възникнали там където се е овъртяло уж НАТО а всъщност Американския ционизъм лаком за чужди ресурси Чрез Ковид истерията отново донесла огромни поражения на Европейската икономика И последния пирон в ковчега на Европа УСРАЙНА и отдалечаването на Европа и унищожаването на връзките и ресурсите и от Русия Европа технологично и инженерно силна без ресурсите на Русия е просто една НУЛА Един просяк който трябва да живее от огризките подхвърлени от уж Американските чииииифутски монополи Без конкурентни стоки и без пазар за каквито и да е стоки Един фрапантен пример който мина и замина като всяко чудо за три дни Каква бе реакцията на Макаронова Франция когато Вашистите чииииифутски от ФАЩ и вече избягала от Европа Англия и забиха нож в гърба във сделката и за милиарди за подводници и кораби поръчани от Австралия Макарончо чииииифутското купеле рита точно три дни за спектакъла Какво направиха Шолц Бербюк или Урсулата когато из под носа им нефелната деменция им отмъкна оттатък големия гьол заводи като Фолксваген а и не само Фолксваген Нищо Мълчат Но за Усрайна са във един кюп със чиииифутите от Америката им и гледат как Европа се обезкървява разпада и гине със наслада и онази тяхна Юдейска наглост Както гледаха разпнат Божия Син на Кръста и течащите му кърви но вече прибрали Тридесете сребърника

Отговори
18 8
Бай Ганьо

Бай Ганьо

22.09.2023 | 22:14

Европата да прави квото ще! Ний сме петдесет и първия щат на Америката! Така че, нас не ни касае никакъв Европейски Съюз!

Отговори
14 19
Fugy

Fugy

22.09.2023 | 22:10

Мигрантите толкова много помогнаха на почти всички по-големи градове в Зап Европа да се превърнат в отходни дупки. Може би им трябват повечко от тях. Да прибират всичките. Ние си имаме достатъчно мургави съграждани.

Отговори
30 4

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?