Следвайте ни

Ще ни хвърлят ли в ядрена война хапчетата на Тръмп срещу COVID-19?

viber icon

Нестабилните хора обикновено са опасни, когато не си пият хапчетата редовно. При Доналд Тръмп рискът е с обратен знак. Хапчетата срещу коронавирус, които приема американският президент напоследък, могат да повлияят на психическото му състояние и значително да увеличат риска от вземане на неадекватно решение за използване на ядрено оръжие, твърди "Ню Йорк Таймс".

Американското издание се позовава на мнението на експерти, които обръщат внимание на факта, че склонността на Тръмп към непредсказуеми действия и изявления се е влошила след инфекцията. Брайън Гарибалди, говорител на медицинския екип на държавния глава, каза, че в допълнение към курса на лечение с антивирусното лекарство Remdesivir, американският лидер приема и дексаметазон. Това е стероид, който може да накара човек да почувства еуфория, внезапни приливи на енергия и дори чувство за неуязвимост, пише БГНЕС.

Изданието се фокусира върху факта, че в официалните съобщение на лекуващия лекар на президента Шон Конли не е имало подробна информация за нюансите на състоянието на Тръмп и за всички лекарства, които той приема по време на лечението.

"Историята на опитите за замъгляване на състоянието на президенти е стара колкото света", коментира пред изданието професора от Масачузетския технологичен институт Випин Наранга.

"Проблемът е, че дексаметазон може да превърне човек в параноик. Не знаем колко от това лекарство му е дадено. Ако той даде заповед посред нощ /за ядрена атака/, и никой не го спре, всичко ще зависи от готовността на военния му помощник да не предвижи заповедта по назначение и от готовността на конкретно дежурно лице в центъра на военното командване на САЩ да не изпълни заповедта.“, обобщи експертът.

Неговото мнение се споделя и от Ханс Кристенсен, директор на проекта за ядрена осведоменост в частната асоциация „Федерация на американските учени във Вашингтон”. "Ядреният бутон не бива да бъде докосван от пръста на президент, който приема силни лекарства", заяви Кристенсен.

„Ню Йорк Таймс” е помолил за официален коментар федералното правителство на САЩ. Неговите представители са отказали да кажат дали са взети специални предпазни мерки в случай на описания по-горе апокалиптичен сценарий.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който се възстанови от COVID-19, вече не е заразен, заяви лекуващият лекар на държавния глава Шон Конли, съобщиха ден по-рано световните агенции.  "Президентът отговаря на критериите на CDC (медицинския регулатор) за прекратяване на изолацията. Тестът PCR тази сутрин показва, съгласно приетите стандарти, че той вече не представлява риск от предаване на вируси на други", каза Конли в меморандум, разпространен от Белия дом. 

В неделя бе първата публична изява на американския президент Доналд Тръмп след изписването му от болница, където бе лекуван от коронавирус. Той се появи видимо свеж на балкона на Белия дом и обяви, че се "чувства чудесно". Отдолу му се радваха симпатизанти. Проявата бе посветена на "мирните протести в подкрепа на закона и правовия ред" в страната. "Първо искам да кажа, че се чувствам страхотно! Не знам за вас... как сте? Добре? И съм поласкан да ви приветствам на този мирен протест, който свикахме пред Белия дом!", каза Тръмп. И се закани: "Искам да знаете, че нашият народ ще победи този ужасен китайски вирус! Той ще изчезне, той вече изчезва".

Д-р Антъни Фаучи, "лицето" на борбата в САЩ срещу новия коронавирус", изрази недоволство, че е бил използван в предизборна реклама на президента Доналд Тръмп, предават световните агенции. "За близо пет десетилетия на обществена служба, никога не съм подкрепял публично никой кандидат", даде да се разбере директорът на американския Национален институт по алергични и инфекциозни заболявания в комюнике, разпространено от телевизия СNN.

30-секундният клип, показан за първи път миналата седмица, изтъква личния опит на Тръмп, който се пребори с коронавируса, и включва кратък откъс от негов разговор с Фаучи, който оставя впечатлението, че световно признатият лекар хвали отговора на президента на епидемията от коронавируса в Съединените щати. "Не мога да си представя. . . някой да може да направи повече", казва членът на кризисния щаб към Белия адрес, уж визирайки Тръмп.

Самият д-р Фаучи обаче обясни в своя отговор, изпратен до СNN, че става въпрос за манипулация. "Изявленията, които са ми приписани без мое разрешение от предизборния щаб на Републиканската партия, са били извадени от контекста, от коментар, който направих преди няколко месеца за усилията на федералните здравни власти", казва той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ДОК

ДОК

13.10.2020 | 05:11

Не ми се четат глупости. Успех на Тръмп!

Отговори
1 0
Здрав, прав, корав

Здрав, прав, корав

12.10.2020 | 20:27

Естествено в радост, излекуван, победи корона. Естествено и подмладен след поливитаминни вливки. Готов за финал на предизборния маратон след три седмици. И фейк празнословия дееспособен ли е, и не могат ли да го извадят от надпреварата в която явно превъзхожда. Вторият му мандат ще е в клъстер външна политика, оплетена от лгтб политики. Малей страх

Отговори
2 1
AlexBhatti

AlexBhatti

12.10.2020 | 19:04

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ====>>>>> Jobnews3.com/

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?