46

Шойгу с предупреждение към НАТО за невиждана ескалация

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес, че изпращането на западно оръжие в Украйна активно въвлича НАТО в конфликта, и предупреди, че това може да доведе до ”непредвидимо ниво на ескалация”, предаде Ройтерс. 

"САЩ и съюзниците им се опитват да удължат максимално конфликта", заяви Шойгу.

"За да постигнат това, те започнаха да доставят тежки нападателни оръжия и открито призовават Украйна да завладее наши територии. Всъщност подобни стъпки въвличат страните от НАТО в конфликта и това може да доведе до непредвидимо ниво на ескалация", допълни руският министър на отбраната.

Краят на войната в Украйна е далеч, прогнозира на 31 януари бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който говори пред комисиите на Европейския парламент по външни работи и по отбрана. Расмусен призова за предоставяне на повече и по-тежки оръжия за украинските войски.

Вместо да очакваме настъпление през пролетта, по-добре да бъдем готови за непосредствено предстоящи масирани удари, настоя Расмусен.

Най-добрият начин войната да приключи бързо, е съюзниците на Украйна да се подготвят за дълъг конфликт. Това е най-добрият път за постигането на мир. Ако руският президент Владир Путин успее в Украйна, ще продължи напред, посочи той.

Той определи като исторически решенията за предоставяне на западни танкове на Украйна.

Путин вярваше, че ще разедини Европа и това ще ограничи подкрепата за Украйна; надяваше се, че заплахата за употреба на ядрено оръжие ще ограничи помощта за Киев, допълни Расмусен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Шъ го ядеш барабар със чиииииифутите

Шъ го ядеш барабар със чиииииифутите

08.02.2023 | 01:01

Абе Валенса Със тва чииииийййфутско име ко са моташ у тоз тъй Български вястник Оди са мотай по Дойче зеле и Брюкселско зеле

Отговори
1 4
Валенса

Валенса

07.02.2023 | 21:45

Само плашат и предупреждават. Сега като Украйна получи танкове и самолети ще си освободи територията окупирана от Путлер. Руснаците ще бягат като зайци чак до Москва.

Отговори
6 5
Шойгу да отиде в Храма на войната, дето е в парка Патриот

Шойгу да отиде в Храма на войната, дето е в парка Патриот

07.02.2023 | 20:02

Във военно зелено, със стъпала излети от нацистка стомана, стенописи със светци, генерали и червени знамена със сърпове и чукове, фуражката на Хитлер в криптата и като истински монголец да се помоли на православния руски бог да му даде сили да изтреби украинците заедно с колективния запад,

Отговори
5 10
Бой до Победа над Агресора Шизофашист Путлер

Бой до Победа над Агресора Шизофашист Путлер

07.02.2023 | 20:22

Слава Украiне !

Отговори
8 13

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?