1939

Шопинг и новогодишни партита пращат българите на тълпи към Одрин

Одрин беше залят от български туристи вчера, дошли да пазаруват преди новогодишната нощ. Огромни опашки от превозни средства се образуваха на граничния пункт Капитан Андреево/Капъкуле, в посока Турция в ранните часове на деня. 

DHA

Българите дошли В Одрин за новогодишен шопинг образуваха дълги опашки и на входовете на Одрин, за да пазаруват още в ранните часове. Най-предпочитаните места от посетителите бяха градският пазар, историческите базари и търговските центрове.

DHA

Търговците на градския пазар, който е обичайна дестинация за българските туристи, споделиха, че са доволни от масовите посещения от България. Почти всички паркинги край пазара бяха препълнени с коли с българска регистрация. Българите напуснаха привечер пазара с много артикули - от дрехи до храна, като традиционно напълниха багажниците на колите си, предава турската агенция Демирорен (DHA).

DHA

Селахатин Акмеше, търговец на пазара, се похвали, че бизнесът им е добър преди Нова година. „Всички търговци са много доволни. Може ли някой да каже нещо лошо в момента? Тези дни имаме повече посетители от България, отколкото от Гърция“, допълни той.

DHA

Днес се очаква нова вълна от българи в Одрин, но този път това ще са купонджии, дошли за да празнуват Нова година в хотелите там. Хотелиерите се похвалиха, че не са останали свободни стаи за празниците, като над 95 на сто от клентите им са български граждани.

DHA

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кольо

Кольо

31.12.2022 | 16:00

Едни са на тълпи в Дубай,други в Одрин.Зависи кой колко е слушал през годината

Отговори
3 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?