44
Следвайте ни

Шон Пен отказа да работи: Всеки неимунизиран е зареден пистолет в лицето ми

viber icon

След куп перипетии един от символите на американското кино Шон Пен се върна на снимачната площадка на сериал. Актьорът е в ролята на главния прокурор на Никсън - Джон Мичъл, а Джулия Робъртс ще бъде съпругата му Марта.  

През юли Пен отказа да завърши снимките на сериала, докато всички на снимачната площадка не бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19. Явно условията му са изпълнени.

Решението му произтича от факта, че той и членовете на неговата организация CORE са работили усилено още от началото на пандемията, за да гарантират наличието на тестове и ваксини. По този начин за Шон Пен да се окаже в колектив, включващ няколко неваксинирани, е неприемливо. Още повече че по същото време делта вариантът се разпространява бързо и отново принуждава властите в щата да възстановят по-ранните мерки за безопасност, като носенето на маски.  

Искането на Шон Пен поставя NBC Universal в трудна ситуация, тъй като няма как да наложат задължителни ваксини. Въпреки че пробват да въведат други протоколи за безопасност, за да успокоят актьора, бившият съпруг на Мадона остава непреклонен. Резултатът е явен - всички на снимачната площадка са ваксинирани.

В по-ранен разговор със CNN Шон Пен изрично заяви, че макар да подкрепя силно някои части от Втората поправка (за правото на съпротива срещу потисничество и носене на оръжие), за него „хората, които без медицински причини отказват да се ваксинират, буквално насочват зареден пистолет в лицата на околните“. 

Според Пен има два типа хора, които се съпротивляват на ваксините: едните сигурно ще ги приемат, след като FDA ги одобри изцяло; а има и такива, които така са изкривили представата си за свобода и независимост, че са я превърнали в радикално либертарианство и своя политическа идентичност.

Супер звездата смята, че тази втора фракция трябва да разбере, че ваксинацията е единственото средство за премахване на заплахата от коронавирусната пандемия за начина на живот и икономиките по света.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?