71

Шолц: Путин не осъзнава, че нахлуването в Украйна е грешка

Руският президент Владимир Путин не осъзнава, че нахлуването в Украйна е грешка. Това заяви германския канцлер след телефонен разговор между двамата. Путин и Шолц са разговаряли в продължение на 90-минути, като според германският канцлер няма изгледи Москва да склони за прекратяване на огъня.

"За съжаление, не мога да твърдя, че осъзнава, че да започне тази война е било грешка. Не мисля и че има вероятност да промени намеренията си. Въпреки това вярвам, че беше важно да разговаряме, за да заявя категоричното си мнение, че Русия трябва да се изтегли, че руските войски трябва да напуснат Украйна и че трябва да има мир. Вярвам, че предоставените от нас оръжия се оказаха решаващи за конраофанзивата. Но отново повтарям - ние няма да се намесим пряко във войната, не и сами", заяви канцлерът на Германия, предава БНТ.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Върпос

Върпос

15.09.2022 | 23:04

Какво прави НАТО в Украйна?

Отговори
0 1
Я гледай ти

Я гледай ти

15.09.2022 | 14:20

Грешка беше че всички мълчахте толкова години докато Украйна избиваше мирни граждани.Къде бяхте ?Не виждахте ли?Не знаете ли?Защо не лаехте тогава?

Отговори
7 6
Дрон

Дрон

15.09.2022 | 16:22

ГРЕШНИКЪТ , ТЪРСИ ГРЕШКИ В ПУТИНСКИТЕ ФЕЙК-ОПОРКИ . Драйскайте си алабализмите , спуснати от Кремъл . Затова ви се плаща .

Отговори
3 4
До Я гледай ти

До Я гледай ти

15.09.2022 | 22:38

А доказателствата къде са? Ако смяташ за мирни граждани сепаратистите които са получавали финансова и военна подкрепа от Кремъл да възстават срещу собственото си правителство, в грешка си.

Отговори
2 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?