49

Шокиращи подробности за братята, арестувани за убийството на полицая Петър Бъчваров

Арестуваните от полицията в Одрин братя Мустафа, на 34 г. и Енгин Е., на 28 г., за убийството на нашия граничен полицай Петър Бъчваров са били овчари, съобщава "Хабер Тюрк".

В досиетата си имали регистрирани предишни кражби. Днес те бяха изправени пред съда. В показанията си заподозрените разказвали, че българската полиция ги е предупредила да стоят далеч от телената ограда, а когато нашите служители насочили към тях фаровете на автомобила, по-големият Мустафа Е, на 34 г., стрелял. После двамата избягали обратно към вътрешността.

 
Мустафа и брат му Енгин са били заловени в гората от командосите на жандармерията след мащабна операция в региона. При ареста на двамата уличени у тях са били открити пушка и 23 патрона, използвани при инцидента.

Братята са били овчари в квартал Suloglu. Отишли в пограничния район, за да вземат пари или ценности от нелегални имигранти и са останали в гората 4 дни. Чакали  нелегални имигранти до дупката в телената ограда и тогава са били забелязани от българските гранични полицаи и предупредени да напуснат. Когато българските полицаи включили фаровете на автомобила и ги помолили да се отдалечат, братята, които били на 10 метра от граничната ограда, Мустафа Е. открил огън с пушка и веднага избягал от района при мъгла и слаб дъжд.

От друга страна заместник-министрите на вътрешните работи на България Венцислав Катинов, Емил Ганчев, директорът на дирекция "Международна сигурност" Атанас  Илков, генералният директор на дирекция "Специални операции и борба с тероризма на Жандармерията" Тодор Гребенаров, заместник-генералният директор на дирекция "Гранична сигурност" Радослав Кулеков, заедно с българския генерален консул в Одрин Борислав Димитров се срещнаха с губернатора Хюсейн Кюршат Кърбийък, командира на 54-та механизирана пехотна бригада в Одрин бригаден генерал Мехмет Джиханоглу, командира на провинциалната жандармерия полковник Ташкин Келеш, началника на полицията на провинцията Мустафа Алчалар, регионалния директор на митниците и външната търговия на Тракия Нихат Кънък.

След срещата заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев каза, че са благодарили на турските власти, че са заловили заподозрените за 24 часа. „Искам да благодаря на турските сили за сигурност. Турските власти заловиха престъпниците в рамките на 24 часа и осигуриха ареста им. Основната ни идея беше да извършваме съвместни местни дейности с областния управител на Одрин, особено за предотвратяване на подобни инциденти в бъдещето и да подобрим взаимодействието на нашите сили за сигурност. Ние ще осигурим подобрения в нашите отношения по отношение на границите и митниците и ще осигурим високо ниво на сътрудничество. В този смисъл, което се предвижда да бъде достатъчно на достатъчно ниво, разбрахме се веднъж месечно да се провеждат срещи със сформираните местни съвети към МВР, митническа полиция, организирана престъпност и национална полиция", коментирал след срещата зам.-министър Ганчев.

Той е получил уверения от областния управител на Одрин, че числеността на жандармерията ще бъде увеличена.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Русия

Русия

09.11.2022 | 21:48

Изводът е АК 47 за всеки преминал. Да се знае , сирийците, афганистанци и тем подобни боклуци

Отговори
6 4
Спокоен

Спокоен

09.11.2022 | 21:54

Този Ваш съвет отнася ли се за сирийците и афганистанците, които докарахте на полско-беларуската граница?

Отговори
3 2
анадолски манафин

анадолски манафин

09.11.2022 | 20:20

обичм да ръгам шорошояди отзад!

Отговори
1 6
Спокоен

Спокоен

09.11.2022 | 21:55

С език ли, старшина?

Отговори
2 3
Коментар

Коментар

09.11.2022 | 17:20

Много възможно да е точно така. По правило нещата се случват не след добре замислени заговори, а случайно и от глупост. Жалко за турските овце, останаха без овчари. Загиналият българин е отделна тема. Щял е да се жени. Животът е жесток понякога.

Отговори
18 0
Дядо поп

Дядо поп

09.11.2022 | 17:54

Живота, чадо, си е жесток по принцип, но де факто към някои е по-жесток!

Отговори
12 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?