Следвайте ни

Шокираща смърт: На 41 издъхна емблемата на Ню Йорк

viber icon

Емблемата на Ню Йорк Елизабет Кизелщайн Корд Хам издъхна на 41. Актрисата, художничка и модна икона беше една от най-обичаните звезди и символ на живота в града
Баща й е известният дизайнер на луксозни стоки и бижута Бари Кизелщайн Корд.

Точната причина за смъртта на Елизабет не е ясна, но семейството й твърди, че е свързана с усложнения от лаймската болест.

"Лаймската болест никога не си отива, изглежда под една или друга форма се връща, това е коварна и жестока болест", каза Бари Корд. "Въпреки различните лечения през годините, тя продължи да се проявява по безброй начини. Независимо от това, Елизабет се бори с нея и продължи в многото й творчески начинания. "

Той добави: "Цялото ни семейство е смазано от загубата на дъщеря ни - една от най -грижовните, най-светлите и талантливи личности, които някога са били горди нюйоркчани. Загубата за нас, за нейните близки приятели и тези, които познаваше Елизабет на световната сцена, е огромн."

Корд беше омъжена, но нямаше деца, братя и сестри. Майка й е художничката и светска личност Сеси Кизелщайн Корд.

Зашеметяващата красота на Елизабет е правят част от обществената сцена от около 2001 г. Тя беше наречена It Girl и „Manhattan Minx“ в статия на Observer същата година. Често е била виждана на премиери на филми, събития в областта на изкуствата и модата в града и партита в Хамптън.

В профила на Observer редакторът на Vanity Fair Кристина Стюарт нарече модната й кариера „много обещаваща“. "Мисля, че тя е една от добрите. Виждам Елизабет във всеки моден подиум от Саутхамптън до Сен Тропе", каза Стюард. "Мисля, че хората ще се интересуват от това с какво е облечена, къде отива и с кого е още дълго време."

Елизабет е работила и като илюстратор в дизайнерската

„Тя беше водещото вдъхновение за Kieselstein Cord и няколко други фирми, свързани с модата и изкуството в Ню Йорк и Париж“, казва баща й.

Когато е на 17 години, Елизабет се появява в номинирания за Оскар филм на Уди Алън от 1997 г. „Да разнищим Хари“ като сестрата на главния герой, изигран от Анет Арнолд.

Играе себе си в "Истинска Холивудска история". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бай Тошо

Бай Тошо

31.08.2021 | 15:11

Наркотици и жива музика, пък ще я пишем на Ковид!

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?