49

Шокираща изповед! Непоказвано досега интервю на Навални плъзна в мрежата

"Западът не прави изобщо нищо, бих казал аз."

Алексей Навални веднъж нападна живеещите в Лондон "корумпирани служители", които уж помагат на режима на Владимир Путин да укрива мръсни пари, разкрива Sky News.

В непоказвано досега интервю, предоставено на Sky News, покойният руски опозиционен лидер разказва за надеждата си за по-добро бъдеще на страната си - и за рисковете, които е съзнавал, че поема.

 "Аз съм оптимист", казва той.

"Надявам се, че тези 20 години на Путин не са изкорубени. Не сме били обречени на това, не ни е било писано да вървим в тази посока".

Той прави коментарите в интервю четири години преди смъртта си в наказателна колония на север от Полярния кръг.

Смятан за най-яростния критик на президента на Русия Владимир Путин, Навални припадна и не успя да дойде в съзнание на 16 февруари.

 Интервюто е дадено през февруари 2020 г. и се смята, че е едно от последните, които Навални дава, докато е в пълно здраве.

През август същата година той е отровен по време на полет обратно към Москва.

В обширното интервю той изразява надеждите си за бъдещето на Русия като част от Европа, за личната си безопасност и отправя остри думи към Великобритания и Запада, когато са позволили на сътрудниците на Путин да се измъкнат.

Интервюто, придобито от Sky News и излъчено за първи път, е заснето като част от неизлъчваната документална поредица "След падането", режисирана от Матю Торн и продуцирана от Андрю Дънкан.

"Западът не прави изобщо нищо, бих казал аз. Има някакви "ритуални танци", но всъщност нищо не се случва", казва Навални.

"Защо корумпираните чиновници все още живеят в Лондон? Защото тези корумпирани чиновници изхранват огромен брой прекрасни лондонски адвокати", пита Навални в непоказваното досега интервю.

"Тези хора ще изглеждат много цивилизовани, с удоволствие ще разговаряме с тях, ако седнат до нас, ще носят вратовръзка и ще са с добри маниери, а в същото време обслужват интересите на пълни бандити.",

допълва Навални

Службата за външна политика и развитие на Обединеното кралство отдаде дължимото на живота на Навални, който разобличава руската корупция.

От там добавят:

"Само в рамките на нашия режим на санкции срещу Русия Обединеното кралство е наложило санкции на 2 000 лица, компании и групи, като в същото време чрез звеното за борба с клептокрацията към Националната агенция за борба с престъпността пряко се е насочило към свързания с Путин елит в Обединеното кралство. Корупцията и клептокрацията никога няма да бъдат добре дошли на нашия бряг."

С думи, които отекват още по-силно след смъртта му в затвора, Навални добавя: "Русия е европейска страна, всички хора, които живеят тук, искат да живеят като в Европа".

"Затова се надявам, че след 10 години, ако отново ме интервюирате, ще мога да ви разкажа как успяхме да преодолеем корупционното пране на пари.", предаде Vesti.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Дисидент

Дисидент

26.02.2024 | 16:10

Западняците са по-големи комуняги от нашите.Има ли още наивници да вярват, че западняците защитатват нещо друго освен собствените интереси?

Отговори
14 13
Jjj

Jjj

27.02.2024 | 21:32

Кукумицин ли си или психо!

Отговори
0 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?