71

Шок в Русия: Сериен убиец сатанист оцеля на фронта и получи свобода

Заедно с бандата си Графа завлича в гората две момичета, напиват ги и ги заколват с ножове, след което разсичат телата им на части и изяждат сърцата и езиците им

 

Осъден сериен убиец от сатанистка секта в Русия се озова на свобода след като воюва половин година на фронта в Украйна. 33-годишният Николай Оголобяк - Графа е пратен за 20 години зад решетките за зловещо убийство на четирима тийнейджъри и е трябвало да остане в затвора до 2030 г.

Историята с бандата сатанисти от Ярославъл шокира цяла Русия преди 13 години. В сектата участват осем тийнейджъри, но Оголобяк получава най-голямата присъда, тъй като по това време е единственият пълнолетен. 

Николай в началото принасял в жертва кучета и котки в кървави ритуали на гробищата. Един от подвизите му е свързан с изравянето на пресен гроб на момиче, гавра с трупа и последвалото му разчленяване. През 2008 г. заедно с бандата си той завлича в гората две момичета. Сатанистите ги напиват и ги заколват с ножове, след което разсичат телата им на части и изяждат сърцата и езиците им, пише руското издание 76.RU. По-късно убиват зверски още двама тийнейджъри - момче и момиче. 

Оголобяк е осъден на 20 години затвор с максимално строг режим. Това обаче съвсем не пречи да бъде вербуван директно от затвора на фронта срещу Украйна, където воюва в отряда „Storm Z“, сформиран от затворници. За въпросното подразделение се знае, че е изпращано в най-тежките сражения, където жертвите са най-много и оцелелите след минималния срок от 6 месеца се броят на пръсти.

Сатанистът е тежко ранен и след това амнистиран. Баща му потвърждава пред 76.RU, че синът му е останал инвалид и в момента живее с майка си в Ярославъл.

Жители на 600-хилядния руски град са видяли по улиците мъж, който изглежда като осъдения Оголобяк, което ги хвърля в ужас, пише по-рано местният клон на вестник "Московский комсомолец". Според изданието той носи изцяло черни дрехи и постоянно е пиян. Бащата на Оголобяк обаче отрича публикациите и ги определя като "пълна глупост“. „Той нее носи черно, не пие водка“, лаконично коментира родителят.

По неговите думи Николай е пристигнал в родния си град на 2 ноември и живее с майка си в квартал "Дзержински". Родителите на Графа са разведени.

Оголобяк не може да служи в подразделения, принадлежащи към руските въоръжени сили, коментира пред Gazeta.ru Виктор Соболев, член на комисията по отбрана на Държавната дума. Той обясни, че с указ на руския президент Владимир Путин доброволци по договор могат да бъдат само лица, които не са извършили тежки престъпления.

Депутатът Максим Иванов на свой ред каза, че е необходимо да се преразгледат критериите за сключване на договори със затворници.

„Когато има амнистия, там ясно се посочва кой може да бъде освободен по амнистията и по какви членове осъдените. Но тук за особено тежки престъпления хората сключват договор и след шест месеца получават помилване и се прибират. Освен това след завръщането си те трябва да бъдат регистрирани в психоневрологичните диспансери“, каза още Максим Иванов.

Сатанистката секта е създадена през 2006 г. от 15-годишния жител на Ярославъл Константин Баранов-Fang. Той намира шестима приятели за мрачното си хоби и няколко години компанията се забавлява с оскверняване на гробове и кървави ритуали с животински жертви. 17-годишният Оголобяк става един от първите членове на бандата, въпреки че преди това обича спорта и помага в православна църква. На пустеещо място, недалеч от гробището и къщата на Графа, тийнейджърите убиват кучета и котки, мажат се с кръвта им и завързват труповете на обърнат кръст.

Всичко се променя, когато в компанията се появява Ксения Ковалева. Тарторът Баранов се влюбва в нея и за да я впечатли организира първото двойно убийство. Жертвите са двама студенти от местен колеж, които след тежък запой са заведени до гробищата и там са убити и разчленени. Оголобяк лично отрязва главата на една от жертвите. Общо експертизата ще установи над 150 рани по телата на студентите.

По-късно същата година сатанистите намират осмия си съмишленик и нови жертви. Този път са примамени момче и момиче, които също са поканени да посетят Оголобяк. По доказана схема гостите са били напоени, изведени на празен терен, убити и разчленени. Според членове на сектата Оголобяк  е намушкал 666 пъти момчето, докато го убива.

Както установява разследването, всеки в бандата е имал своята роля. Оголобяк се смятал за „войн“, който пръв се втурва към жертвите и им прерязва гърлата.

След сигнал на родителите на изчезналите младежи сатанистите са разкрити бързо. През 2010 г. съдът издава присъда: Оголобяк получава 20 години в колония с максимална сигурност, други двама участници, включително основателят на сектата, получават 10 години в колония с общ режим. Друг член на бандата е осъден на 9 години затвор, друг на 2 години в колония (не е участвал пряко в убийствата), а третият е обявен за невменяем. Любовта на шефа на сектата Ковалева първоначално е осъдена на 8 години колония, но скоро е освободена, тъй като е диагностицирана с рак.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
16 коментара
В Русия става нещо страшно

В Русия става нещо страшно

22.11.2023 | 18:06

При Сталин репресиите са били много по-големи. И е нямало такива глезотии, като затвор за 20-30 години, един подпис и разстрел. Но е имало, поне на думи някакви идеи, някакъв морал, някакви илюзии за светло бъдеще. Сега при Путин е абсолютна морална деградация. Можеше ли да минат без разни серийни убийци и извратеняци? Можеше. Просто не им дреме. Как ще се съвземе тази страна, след уродливото кремълско джудже, не е ясно.

Отговори
5 2
Путин защитава традиционните християнски морални ценности

Путин защитава традиционните християнски морални ценности

22.11.2023 | 19:14

Прави деца, поне три, на жени, с които нито няма църковен, нито никакъв брак, нарича дъщерите си от официалната си жена - една жена, друга жена и се кръсти на едно, две, три, когато го снимат.

Отговори
3 0
Тотю-2

Тотю-2

22.11.2023 | 16:19

Тези тримата,които са гласували против моето мнение,показано по-рано, са за появата на екземпляра у нас.

Отговори
5 0
шокиран шорошляк

шокиран шорошляк

22.11.2023 | 14:48

после Путин бил диктатор, разстрелвал журналисти, гонел педеругите, ей такива мити работи, а тоя го оставил жив, кога си протоворичите шорошляци?

Отговори
2 10
неееее

неееее

22.11.2023 | 13:52

Не е вярно, в Русия няма такива хора, лоши има само в "гнилия" запад където живеят децата на руските богаташи...

Отговори
15 2
правоверни россияни

правоверни россияни

22.11.2023 | 13:45

И той като Кадиров е бранил православието, убивайки православни в Украйна.

Отговори
13 1
ТОТЮ

ТОТЮ

22.11.2023 | 13:31

Сега полицията да не спи,а да вземе мерки тоя индивид да не се дотътри у нас.Само това ме интересува.Хич не ми пука какво е правил на руска територия-именно"територия", а не държава!!!

Отговори
15 3
ПП и ДБ шорошляшко говедо

ПП и ДБ шорошляшко говедо

22.11.2023 | 14:59

ще го приемем с отворени обятия, като репресиран от Путин!

Отговори
2 5
Спецпоздрав

Спецпоздрав

22.11.2023 | 16:51

Мощен удар с HIMARS срещу руска бригада - 25 убити, 100 ранени 810-а бригада празнувала деня на артилериста

Отговори
5 1
Хм…

Хм…

22.11.2023 | 13:29

Над 20 години можеш да получиш там за изказвания срещу властта (Навални, Кара-Мурза). И няма да те изпратят да убиваш украинци, та след половин година да излезеш на свобода оневинен. Младоженци получиха 17 и 18 години затвор, защото пуснали клип във Фейсбук, на който техен гост на пияна глава се похвалил, че е от службите.

Отговори
13 2
Не чета дезинформация

Не чета дезинформация

22.11.2023 | 13:28

Колко доларчета получихте за тази статия?. Към това ли подтиквате българските тинейджъри какви мръсници сте продажници.

Отговори
10 14
Ами фактите са такива

Ами фактите са такива

22.11.2023 | 13:32

А случаите са много. Пригожин ги събираше от затворите, а уж частно лице, имаше публикувани кадри. Убийците бяха предпочитани.

Отговори
14 2
Истината

Истината

22.11.2023 | 12:48

Северноазийски, ерефийски "ценности".

Отговори
16 4
Каква истина бе продажник

Каква истина бе продажник

22.11.2023 | 13:30

Видяхме ги ние западните ценности милиарди евро и милиарди долари за убиване на източно православни християни.

Отговори
7 22
Украинците са мюсулмани

Украинците са мюсулмани

22.11.2023 | 13:34

А чеченците на Кадиров - източно православни християни.

Отговори
11 2
Истината

Истината

22.11.2023 | 13:36

Продажник, точно патронът ви путлер изхарчи милиарди газови евра за убийствата на православни християни в Украйна!

Отговори
21 3

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?