Следвайте ни

Шок! Експерт предрече най-страшното след 10 години

viber icon

Доцентът от Московския държавен институт по международни отношения (МГИМО) Андрей Безруков e заявил, че през следващите 5-10 години предстоят много трудни времена за човечеството, свързани с борбата за оцеляване, съобщават световните издания. 

Най-вероятно не може да става дума за някакъв просперитет. Експертът смята, че напоследък ситуацията в света е станала изключително напрегната. 

Според мнението на Безруков, за нашия свят идва ера на промяна, която ще продължи около 20 години. Нещо повече, през първите 5-10 години човечеството ще се бори за своето оцеляване.

Положението в света е същото като в началото на миналия век. Социалното напрежение тогава е достигнало своя връх и избухват кървави войни. Започва рестартирането на световния ред, който продължава от 1914 до 1945 година. Двете световни войни формираха нови правила в света, които вече не са валидни.

Политиците вече не говорят за просперитет, а решават изключително териториални въпроси, увеличават военното си предимство и обмислят въвеждането на нови санкции. Политологът счита, че светът е преминал границата, след която той ще се промени завинаги.

Човечеството трябва да обърне внимание на миналото, за да разбере какво носи бъдещето и да намери други начини за преодоляване на възникналото напрежение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?