Следвайте ни

Шестокласник скочи от училищен прозорец в Румъния

Главният инспектор по образованието в Букурещ уволнен

viber icon

 "Обикновена игра... Какво да ви кажа... нервирал се е. (...) споменал е, че е изпил една кола. Чисто и просто се е затичал и скочил от прозореца". Така коментира поведението на румънски шестокласник главният инспектор по образованието в Букурещ Йонел Пушкаш, след което беше уволнен от министъра на образованието Сорин Къмпяну.

Преди два дни ученик от 6-и клас в гимназия в Букурещ скочи от прозорец, намиращ се на 5 метра височина. В момента детето е в добро състояние в болница "Мари Кюри" в румънската столица.

"Главният инспектор каза, че това е просто игра, след като децата пили разхладителна напитка. Когато един ученик се хвърли от прозорец не е игра. Детето е паднало от пет метра височина. Подобен жест не може да бъде третиран като обикновена игра. Съжалявам, че колега направи това изявление", каза министърът на образованието, цитиран от БТА.

Той е поискал от училището информация за контекста на случката.

Друга версия казва, че детето е скочило от прозореца, защото е било системно тормозено от съучениците си, съобщава телевизия Диджи 24.

Директорката на училището отрече и обясни, че инцидентът е станал през междучасието, когато дежурният учител е бил в коридора.

По случая е започнало дисциплинарно разследване.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?