46

Шест месеца война белязаха националния празник на Украйна

Украйна чества днес своя Ден на независимостта. На 24 август 1991 година страната се отделя от Съветския съюз и става независима държава. Днес се навършват и 6 месеца от руската агресия.

Заради опасността от нови тежки нападения и провокации от руска страна заради празника - президентът Зеленски забрани официалните чествания.

В Харков е в сила полицейски час заради непрекъснатите руски бомбардировки.

Към днешна дата близо една пета от територията на страната е под руски контрол.

 В чест на празника в много градове в окупираните територии в Донбас осъмнаха с украински знамена.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Илиана

Илиана

24.08.2022 | 12:15

Демократичният свят заживя в унеса на своето охолство и забрави, че за свободата се воюва постоянно. Прие я за даденост. Отказа да вижда, че редом живее зло, което ден след ден отхапва от нейните устои и иска да направи свободните роби, да подмени истината с лъжа, достойнството с безчестие, съпричастието с оскотяване. Покани злото на трапезата си и му даде хляб. Докато Украйна не осъмна в кръв Докато злото не поиска света. И разбрахме, че лишен от воля, подреденият ни дом е само къщичка от карти. Украйна се изправи със сърце и воля и ни върна паметта! С кръвта на своите синове и дъщери! Днес трябва да празнуват своята Независимост. Но вместо салюти звучат сирени и бомби. Това не е просто битка, Армагедон е. Война за душите. За бъдещето на света – дали да бъде свободен или мракобесен. Днес децата на Украйна изкупуват греха на безоката ни безметежност. Отвоюват бъдеще с цената на живот. Героични мъже и жени проливат кръв за своите домове. За своите градове. За своите любими хора. За своите мечти. И за нашите. А светът трябва да спаси своята Украйна, за да има достойнство! И бъдеще. Честит Ден на независимостта, Украйна! Бог да пази твоите войни на светлината! До пълна победа.

Отговори
2 2
Наивници

Наивници

24.08.2022 | 13:35

Браво, отличен за есето! Сега отвори учебниците и прочети историята. Украинският национализъм ще ни излезе през носа! Бандера, Шухевич.. . “Ние сме рицари, останалите - свине” - чети и дано ти се отворят очите!

Отговори
1 3
ГЕРОЯМ СЛАВА! ТЕ СЕ СРАЖАВАТ И ЗА НАШАТА СВОБОДА!

ГЕРОЯМ СЛАВА! ТЕ СЕ СРАЖАВАТ И ЗА НАШАТА СВОБОДА!

24.08.2022 | 08:20

https://www.youtube.com/watch?v=nKLF2MDy8QE

Отговори
7 6
Много си заблуден

Много си заблуден

24.08.2022 | 10:29

За нашата свобода се сражават, а? По плажовете тук, по скъпите ресторанти, по бутиците… да ги ожалим! А българите мизеруват.

Отговори
4 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?