49
Следвайте ни

Шепот от отвъдното: Убита жена написа три имена в кладенеца, в който почина

viber icon

Безжизненото тяло на Сонгюл Саръ беше открито в кладенец в северната турска провинция Бартин на 30 ноември. Следователите откриха, че тя е написала имената на трима членове от семейството си на стената на кладенеца, преди да умре.

31-годишната Сонгюл Сари напуснала дома си на 29 ноември около обяд и не се  върнала, обявиха от семейството ѝ. Членове на семейството я обявиха за изчезнала и на 30 ноември тялото ѝ беше открито в кладенец в квартал "Дашбоаз" в Бартън, на около километър от дома, в който е живяла. 

Докато разследва инцидента, полицията откри, че Саръ е написала с писалка имената на трима от членовете на семейството си на стената на кладенеца минути преди да умре, обвинявайки ги за смъртта си. Тримата са задържани по подозрение в убийство. Разследването на смъртта на Саръ продължава.


Броят на убийствата на жени в Турция се е увеличил през последното десетилетие. Според турска неправителствена организация "Ще спрем насилието над жените" (We'll Stop Femicicides), 358 жени са били убити в Турция от началото на 2021 г. През 2020 г. са били убити 410 жени. През 2008 г., когато платформата започна да проследява убийствата на жени, този брой беше 66. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?