1553

Шарън Стоун: Загубих всичко

Шарън Стоун казва, че вече се чувства много по-спокойно да говори публично за инцидента, който ѝ се случва преди повече от 20 години, заради който за малко не умира. 

През 2001 година на актрисата е даден 1% шанс за живот, след като спукана гръбначна артерия кърви в мозъка ѝ в продължение на девет дни. По това време тя е на 43 години и процъфтява както в професионален, така и в личен план. Пет години по-рано получава първата си номинация за "Оскар“ за играта си във филма "Казино“. Месеци след инцидента пък осиновява сина си Роан, който сега е на 23 години, с тогавашния си съпруг Филип Бронщайн. Оттогава Стоун осинови още две деца – синовете Леърд и Куин, които са съответно на 18 и 17 години. 

"За дълъг период от време исках да се преструвам, че съм добре. Имам нужда от осем часа непробуден сън, за да може лекарствата ми за мозъка да подействат и да нямам гърчове. Така че вече съм инвалид и затова не получавам толкова много оферти. Това са нещата, с които трябва да се справям през последните 22 години и сега говоря открито за тях“, казва Стоун. 

След инцидента актрисата преминава през труден период – бракът ѝ се разпада, след като с Бронсън се развеждат през 2004 година, а след това и от Холивуд спират да ѝ се обаждат. Спомняйки си възстановителния си процес, Стоун казва, че е заеквала в началото и не е виждала добре. Също така е имала проблеми с паметта за дълъг период от време. 

"Загубих всичко. Загубих парите си. Загубих попечителство над детето си. Загубих кариерата си. Загубих всички онези неща, които чувстваш, че определят идентичността и живота ти“, казва тя. Допълва, че всъщност част от загубите така и не успява да си върне. Въпреки че преминава този труден период, Стоун достига до точката, в която се примирява със ситуацията и разбира, че фактът, че е тук и е жива, е напълно достатъчен.

Запитана как е събрала смелостта да сподели историята си, актрисата обяснява, че идва от много разбито семейство и е израснала с вярата, че трябва да се грижи за всички останали, а себе си да постави на последно място. Отнело ѝ доста време, за да разбере, че има собствен живот, за който трябва да се грижи, а не да оправя този на другите, да приеме, че е напълно нормално да се нуждае от помощ, да разбере, че инвалидността ѝ не я прави по-малко значима. 

"Чувствам се горда от себе си и от моите постижения – от собственото си оцеляване до това да помагам на другите да оцеляват“, казва тя.

Днес Стоун е част от борда на Неврологичната фондация Barrow, която подкрепя медицинския институт, ръководен от мозъчния ѝ хирург д-р Майкъл Лотън в Аризона, и е домакин на годишното събиране на средства Neuro Night на 27 октомври. Според нейния уебсайт, мисията на фондацията е "спасяване на човешки животи чрез иновативно лечение, новаторски, лечебни изследвания и обучение на следващото поколение от водещи световни невроклиницисти“. 

Относно Стоун и нейното възстановяване, д-р Лотън казва, че актрисата е вдъхновение за всеки, който страда от нещо неврологично. От своя страна, тя е категорична, че лекарят е спасил живота ѝ, разказва Dnes.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?