Следвайте ни

Сензационно! Откриха най-невероятното племе в света СНИМКИ

viber icon

В Индонезия бе открито неизвестно племе, в което хората са с невероятно сини очи, пише pochivkablitz.bg. Сега на уникалната аномалия се възхищават прииждащи от много страни. Но в същото време за подобен външен вид членовете на племето трябва да плащат със здравето си.

Племето Бутунг живее в югоизточната част на Сулавеси на остров Бутунг. То стана известно с невероятно красивите си очи. Ако погледнете външния вид на местните жители, може да си помислите, че сте във фантастичен свят. Целият свят научи за племето благодарение на геолога Корчина Пасарибу. Той пристигна на острова в средата на септември и направи няколко снимки на жителите му.

Геологът започнал да се включва в проучванията в Индонезия миналата година. Местните племена привлекли вниманието му. Когато открил племето Бутунг, той бил възхитен и вдъхновен от красотата на очите им. Геологът казва още, че жителите на племето с удоволствие са участвали във фотографията и че никой от тях не е срамежлив пред камерата.

Снимките са публикувани в Instagram и веднага привличат вниманието на огромен брой хора. Потребителите са изумени от красотата на очите на жителите на Индонезия. Но яркосиният цвят на очите при тези хора се появи по някаква причина. Ирисите са променили своя нюанс в резултат на доста рядко генетично заболяване, наречено синдром на Waardenburg.

Този синдром може също да причини загуба на слуха и обезцветяване на косата, очите и кожата. В повечето случаи очите стават светлосини. Освен това може да се наблюдава явление като хетерохромия. В този случай човекът има очи с различни цветове. Трябва да се отбележи, че хората с различни цветове на очите не са необичайни в племето. Освен това, според статистиката, само един човек на 40 хиляди страда от това заболяване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Аз Варна

Аз Варна

06.10.2020 | 04:48

Едното дете има доста зла физиономия.Прилича на таласъм.Аз лично не се възхитих от така наречената красота.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?