2374
Следвайте ни

Сензационна сметка от половин милион турски лири удиви света

viber icon

Сметка от близо половин милион турски лири (50 888 долара), поискана от четирима гости, които посетили елитния ресторант на световноизвестния турски готвач Нусрет Гьокче в Лондон, предизвика сензация в социалните медии.


Хората реагираха на фактурата, казвайки: „Вечерята в Лондон в Нусрет е по-скъпа от полет и посещение в ресторант Нусрет в Истанбул.


Според снимката на сметката, качена в интернет, четирима души, чиято самоличност не е разкрита, са яли позлатени меса и турски баклави и са пили три бутилки скъпи вина Petrus.


В края на вечерята ресторантът им таксува 37 023 паунда, както от тях 4800 паунда, са само цена на услугата.


Някои потребители на социалните медии защитиха собствениците на ресторанта, казвайки: „Nusret London" е скъпо и луксозно място“ и „тези, който отварят вина Petrus, не трябва да се оплаква от цените“.


Но мнозина се противопоставиха на този прецедент, казвайки: „Това е кражба“ и „това е резултат от това, че сте богати и искате да си харчите парите безумно“.


Гьокче е турски ресторантьор, чиято техника на приготвяне и подправяне на месо се превърна в интернет феномен през януари 2017 г.


Нусрет Гьокче е роден на 9 август 1983 г., в турския град Ерзурум. Той е популярен с прякора „Salt Bae“, буквално „човек със сол“, поради уникалната си техника на пръскане със сол.


Той е турски месар, готвач и ресторантьор, който притежава верига ресторанти Нуср-Ет, което е игра на думи с неговото име и турската дума Et, „месо“.

 

Досега той има общо 15 ресторанта: четири в Турция, пет в САЩ, два в Обединените арабски емирства и по един в Гърция, Обединеното кралство, Катар и Саудитска Арабия. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?