Следвайте ни

Сенатори няма да признаят победата на Байдън на 6 януари

viber icon

Коалиция от 11 сенатори от Републиканската партия, водена от Тед Круз, обяви, че няма да признае резултатите от изборите, които ще бъдат вкарани за гласуване в сената на 6 януари, съобщи Townhall.com.

Групата ще настоява за 10-дневен одит на резултатите, след „безпрецедентните обвинения и съмнения за изборни измами и липса на реакция от страна на съдебната власт“. 

В сената Републиканската партия има мнозинство. Лидерът й Мич Маконъл обаче призна победата на Байдън.

„По всички мерки, обвиненията за изборни измами и нередности по време на президентските избори през 2020 надхвърлят всички, за които сме чували досега“, се казва в декларация на коалицията. 

Обвиненията хвърлят сериозни съмнения върху това дали бившият вицепрезидент Джо Байдън е реален победител в изборите. 

Проучване проведено от Ройтерс и Ипсос показа, че 39% от американците смятат последните избори за опорочени. 

67% от републиканците и 17% от демократите са уверени в това. Една трета от независимите гласоподаватели – 31% също смятат, че изборите са били нагласени.

„Два пъти Върховният съд имаше възможност да вземе отношение по тези обвинения, и двата пъти отказа“, припомня декларацията на сенаторите републиканци.  

Тя смятат, че на 6 януари, когато резултатите трябва да бъдат гласувани от конгреса, трябва да се вземе предвид и тяхното предложение за 10-дневен одит на сигналите за измами и нередности. 

Тед Круз и неговите колеги предлагат да се назначи комисия от 5 конгресмени, 5 сенатори и 5 върховни съдии. Тя да извърши проверка на сигналите за нарушения. 

Има прецедент със създаването на такава комисия след безобразните избори през 1877 година. Тога са доказани измами във Флорида, Луизиана и Южна Каролина.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (2)

Bye Bye  BOYKO!

Bye Bye BOYKO!

03.01.2021 | 18:41

Всеки прави една грешка. Във външната политика тя е фатална. Пустото му "конграчулейшънс" - то му изяде главата!

Отговори
0 0
Bye Bye Дон!

Bye Bye Дон!

03.01.2021 | 18:11

Много важно!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?