Следвайте ни

Семейството на овчар го погреба, той се мъчи да докаже, че е жив

viber icon

Овчар в Румъния, погребан от своето семейство, се опитва да докаже, че все още е жив, разказва в. "Адевърул".

Василе Непря, на 59 г., от окръг Горж (Югозападна Румъния) се води мъртъв от близо две години, макар че си е жив и здрав, и работи в една кравеферма близо до Тимишоара. Нещо повече - той е бил погребан от семейството си, предава БТА.

Невероятната история започнала преди две години, когато Василе Непря работел в мандра близо до село Петрила в долината на река Жиу, окръг Хунедоара. Непря се скарал със собственика на мандрата и си тръгнал пеша. Овчарят обаче оставил телефона си в мандрата и не могъл да се свърже със семейството си в продължение на месеци, поради което то го обявило за изчезнал. След известно време в един кладенец в района бил намерен труп, а властите предположили, че това може да е изчезналият Непря.

"83-годишната ми майка и брат ми били повикани в моргата, за да разпознаят трупа. Лудият ми брат заявил, че това съм аз, и бил издаден смъртен акт. Мисля, че се е радвал, че съм умрял", разказва мнимият мъртвец.

Трупът бил погребан от семейството, което спазило всички традиции. На погребението нямало религиозна служба, защото следователите констатирали, че вероятно става дума за самоубийство.

През есента на 2018 г. мъжът успял да си купи мобилен телефон и се обадил на кмета на неговото село, от когото разбрал, че е починал. "Каза ми, че съм умрял и че даже са пратили венци на гроба ми. Започнах да се смея, когато чух това", разказва овчарят. С помощта на кмета била установена връзка със семейството, а майката на "починалия" се разплакала от щастие.

Полицията започнала разследване, за да установи кой е починалият, който е бил погребан като Василе Непря. Трупът е ексхумиран, но самоличността му е неизвестна. Трябва да се направи ДНК анализ, който изисква разходи. Същевременно смъртният акт на Непря не е анулиран.

Овчарят няма една пара на свое име. "Регистриран съм у дома в Болбош, но кметът ми каза, че нямам нищо, защото съм мъртъв", допълни овчарят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Hira

Hira

17.10.2020 | 22:28

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя..... Jobnews3.com/

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?