Следвайте ни

Семейство откри тайници с уиски от Сухия режим в дома си в САЩ

viber icon

Семейство от американския щат Ню Йорк откри десетки бутилки контрабандно уиски от 20-те години на миналия век, скрити в стените на дома им, съобщава Fox News.

Ник Дръмънд и неговата приятелка са намерили около 60 бутилки, като все още не са отворили всички тайници зад стените и в пода на дома им.

"Със сигурност има още, които не сме намерили. Около една трета от бутилките са пълни", разкава Дръмънд.

 Той твърди, че и преди това е слушал легенди за къщата, в която живее, от съседите си.

"Комшиите разказват, че къщата е построена от германски барон, който се е занимавал с контрабанда на алкохол. Историята звучеше интересно, но никога не сме я приемали прекалено насериозно.

Сега обаче разбирам, че вероятно това е самата истина", казва още Ник Дръмънд, който публикува серия от видеа със своите открития в Instagram.

"Колкото повече тайници отваряме, толкова повече бутилки излизат", казва още той.

Контрабандните запаси са от 20-те години на XX век, когато в Съединените щати е въведен т. нар. "сух режим". От 1920 до 1933 г. продажбита на алкохол в страната официално са забранени, като за сметка на това нелегалната търговия процъфтява и се превръща в източник на бързи печалби.

 Историята на къщата, която се намира в Еймс, щата Ню Йорк, е свързана с контрабандиста Адолф Хумпфнер. Подобни "находки" били открити и в други негови имоти и автомобили.

Самият Ник Дръмънд твърди, че не е експерт по уискито, но обича да си сипва по една чаша от време на време.   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?