Следвайте ни

Селфи манията подпали с COVID-19 турския парламент

viber icon

Броят на заразените с коронавирус в турския парламент нарастна значително и причината за това е селфи манията.

Според "Хабертюрк" един от депутатите, заразили се с вируса, е участвал в комисията, която отваря пликовете и преброява гласовете по време на преговорите за бюджета в парламента.
Съобщава се, че не са спазвани протоколи за социално дистанциране, тъй като много депутати си правят селфита по време на процеса на гласуване.

По време на втория тур на гласуването на определени депутати се възлага да преброят гласовете на ръка, като един от тези депутати е Рефик Йозен, депутатът от Бурса на управляващата Партията на справедливостта и развитието (ПСР). Йозен обаче не можа да участва в преброяването на гласовете на третия тур, защото  внезапно здравословното му състояние се е влошило. Йозен незабавно напусна парламента, след което събранието направи 45-минутна почивка, за да се дезинфекцира стаята.

След почивката заместникът на главната опозиционна републиканска народна партия (CHP) в Истанбул Махмут Танал информира депутатите, че един от членовете на комисията се е заразил с коронавирус, без да назовава Йозен.

На следващата сутрин, в четвъртък, Йозен обяви от своя акаунт в Twitter, че има положителен тест за COVID-19.

До момента 52 депутати са се разболели от вируса в турския парламент. Броят продължава да нараства въпреки широк спектър от мерки, включително забрана за посетители.

Али Ихсан Явуз, заместник-председател на партия АК, също обяви в четвъртък, че има COVID-19.

Пускайки изявление в профила си в Twitter, Явуз заяви, че се бори с болестта у дома под наблюдението на своите лекари.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?