Следвайте ни

Счупи рекорда! Джеф Безос забогатя с 13 млрд. за ден

viber icon

Джеф Безос добави 13 млрд. долара към нетното си състояние в понеделник. Това е най-големият ръст за един ден за физическо лице, откакто индексът Bloomberg Billionaires беше създаден през 2012 г.

Акциите на Amazon.com Inc. поскъпнаха със 7,9% - най-много от декември 2018 г. - заради нарастващия оптимизъм за тенденциите за онлайн пазаруването и сега са със 73% по-скъпи от началото на годината, изчислява Bloomberg.

Безос, 56-годишният основател на Amazon и най-богатият човек в света, стана свидетел на това как състоянието му набъбна със 74 млрд. долара през 2020 г. до 189,3 млрд. долара, въпреки че САЩ навлязоха в най-лошия си икономически спад след Голямата депресия. Сега личното състояние на Безос е по-високо от пазарната оценка на гиганти като Exxon Mobil Corp., Nike Inc. и McDonald's Corp., пише investor.bg.

Макензи Безос, бившата му съпруга, добави към богатството си с 4,6 млрд. долара в понеделник и сега е 13-ият по богатство човек в света.

Други технологични гиганти също се радват на ръста, предизвикан отчасти от факта, че принудените да стоят у домовете си хора работят дистанционно и се нуждаят от технологични услуги, както и заради тласъка, даден на пазарите от безпрецедентните усилия за стимулиране от страна на правителствата и централните банкери.

Главният изпълнителен директор на Facebook Inc. Марк Зукърбърг добави почти 15 милиарда долара към нетното си състояние от началото на тази година, въпреки че компанията се сблъсква с бойкота на марките, избягващи да рекламират в социалната мрежа.

 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай