2374
Следвайте ни

Сблъскаха се руска подводница и британска фрегата в Атлантическия океан

viber icon

Руска подводница и фрегата на британския флот Тип 23 "Нортъмбърланд" са се сблъскали в Атлантическия океан, предава The Sun.

Според изданието инцидентът е станал в края на 2020 г. Подводницата се е ударила в теглена антенна решетка сонар от британска фрегата, която я е проследявала на около 200 мили северно от Шотландия.

Сонар

Сонар

Снимка: radiocom-review.blogspot.com

 

След сблъсъка екипажът на кораба е бил принуден да прекъсне мисията и да се върне в пристанището за ремонт. Твърди се, че кабелът е бил "влачен по корпуса на подводницата". Смята се, че е повредена и руската подводница, а сблъсъкът се счита за инцидент.

В същото време събеседникът на изданието предполага, че руските подводничари са чули внезапен и необичаен звук, "като че ли вилица се влачи по ренде за сирене". Руското посолство в Лондон отказа коментар.

Руският подводен флот, според западни експерти, се справя добре с функцията си за скрито движение в Световния океан. По-специално, на 2 януари дизел-електрическата подводница "Новоросийск", принадлежаща към Черноморския флот на ВМС, се е появила във водите на Средиземно море като е предизвикала "изненада" сред командването на Военноморските сили на САЩ и НАТО.

Според Avia.pro подводницата се е приближила до района на разполагане на американски военни кораби и е влязла на голяма дълбочина.

Коментари (4)

Борис

Борис

08.01.2022 | 19:16

Браво на Русия,бой по инглизите, подло и лицемерно племе,заедно със САЩ.

Отговори
2 2
Рашку

Рашку

07.01.2022 | 18:38

Много, много пари се прахосват за унищожение. Ама, нали си ги мерят, та хотата по света страдат. Ама страдат невинните.

Отговори
4 2
Майка си ли търсят?

Майка си ли търсят?

07.01.2022 | 19:09

А какъв го дирят край бреговете на Шотландия?

Отговори
6 3
фрегата

фрегата

07.01.2022 | 10:41

Памперси, достатъчно, имали ли са?

Отговори
4 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?