71
Следвайте ни

Сблъсък на титаните: Мъск захапа Зукърбърг заради метавселената

viber icon

Неведнъж Илон Мъск е получавал критики от известни личности и други милиардери заради думите и действията си. Но и неведнъж си е казвал всичко, което мисли, за своите конкуренти в една или друга област.

Наскоро предприемачът в прав текст заяви на своите милиони последователи в Twitter, че е безсмислено да си дават парите за безумно скъпата кърпичка за почиства на Apple и вместо това могат да си купят колекционерската свирка с логото на Tesla и дизайн като на Cybertruck.

Този пък мишена на Мъск са Марк Зукърбърг и неговата метавселена, която направи премиерата си наскоро. Въпреки че все още не е функционираща, тя се оказа трън в очите на собственика на Neuralink - компанията за мозъчни чипове, пише lifestyle.bg

В ново интервю най-богатият човек на света изрази своя скептицизъм към идеята за метавселена на Марк Зукърбърг и заявката, че тя ще измести скучните двуизмерни екрани и ще направи хората по света свързани по един нов начин.

"Аз ли съм като от онези хора, които смятаха интернета през 95-та за някаква мода или нещо, което никога няма да доведе до нищо", шеговито пита той. И типично в своя стил добавя, че "разбира се, можеш да си сложиш телевизор на носа", но не е сигурен, че това ще те вкара в метавселената.

На Мъск очевидно не му харесва идеята за бъдеще, в което хората "прикачат проклет екран към лицето си цял ден и не искат никога да си тръгват". Според него е доста неудобно да си непрекъснато с "това нещо, завързано около главата ти", визирайки очилата за добавена реалност, чрез които ще функционира Meta. 

Именно затова той смята, че сме прекалено далеч от времето, в което ще се изгубим в метавселената и ще забравим за реалния свят, както очевидно се надява Зукърбърг. А в имплантираните в мозъка чипове на Neuralink вижда една много по-добра алтернатива за бъдещето, предава Futurism.

Чрез технологията на компанията, на която е съосновател, Мъск категорично смята, че можем да се потопил изцяло във виртуалната реалност. А само времето ще покаже дали и този път е прав и провалът на Meta и VR е неизбежен.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?