Следвайте ни

Създаваме компютърно генерирани хора с ново приложение

viber icon

Компанията за видеоигри Epic Games съобщи, че планира да пусне ново приложение, базирано на уеб браузър, което ще позволи на всеки да създава и анимира фотореалистични компютърно генерирани хора. Името на инструмента е MetaHuman Creator.

Тази функция ще позволи на игралните студиа и останалите потребители да създават реално изглеждащи човешки модели, изражения на лицето и други анимации на платформата Unreal Engine. Апликацията ще бъде официално пусната още в рамките на тази година.

Според разработчиците, MetaHuman Creator може да помогне да се направи висококачествената анимация по-достъпна и да позволи на по-нискобюджетните студи​а да правят игри с невероятна графика. От Epic Games предполагат, че приложението ще помогне на студиата и да си спестят много от изтощителните задачи при създаването на нови игри. Очаква се, че получените анимации ще бъдат съвместими със съществуващите техники за улавяне на движение и анимация, така че тези човешки образи ще могат лесно да бъдат добавяни в нови игри или видеоклипове.

На пръв поглед тази разработка изглежда като инструмент, с който може да се злоупотребява, но това не е точно така. Факт е, че лицата на "метачовеците" изглеждат добре, но те приличат повече на герои от видеоигри от най-високо ниво, отколкото на истински хора. Ето защо е малко вероятно да видим как MetaHuman Creator създава проблеми за обществото, уверяват от Epic Games.

Компанията, която създаде популярната видеоигра „Fortnite”, придоби наскоро мол в Северна Каролина и планира да го превърне в своя глобална централа.

Epic Games разкри, че планира да превърне Cary Towne Center (с площ 91 хил. квадратни метра) в офиси и места за отдих, които да ползва за разрастването си в дългосрочен план. Epic иска да отвори новия си кампус до 2024 г. Това ще бъде значителен скок за компанията, която в момента разполага с централа от 23 хил. квадратни метра площ. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?