Следвайте ни

Създателка на приложение за запознанства - най-младата жена милиардер

viber icon

31-годишната Уитни Уолфи Хърд стана най-младата жена милиардер, която е направила състоянието си сама. Тя е създателката на приложението за запознанства Бъмбъл (Bumble), което вчера дебютира на фондовия пазар.

Само за няколко часа акциите на приложението скочиха с над 76% и така състоянието на Хърд набъбна до $1.6 милиарда. 

"Днес Бъмбъл става публична компания. Това е възможно благодарение на повече от 1.7 милиарда жени, които правят първата крачка в нашето приложение, както и тези които ни проправиха пътя в света на бизнеса. На всички, които направиха възможно това да се случи: Благодаря!", написа Уитни в социалните медии. 
 
Приложението е създадено през 2014 г. след като Хърд напуска работата си в Тиндър, друго приложение за запознанства.
 
Тогава тя съди Тиндър за сексуален тормоз, като твърди, че бившият й шеф и партньор Джъстин Матийн й е изпращал заплахи, унизителни съобщения и й е отнел титлата на съосновател на Тиндър. В крайна сметка компанията собственик на Тиндър изплаща на Хърд $1 милион за уреждане на спора.
 
Тя създава Бъмбъл като работи с руския милиардер и създател на приложения Андрей Андреев. Приложението за запознанства е уникално по рода си, тъй като жените са тези които трябва да направят първата крачка.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай