Следвайте ни

Създател на новичок пуска на пазара лекарство срещу COVID-19

viber icon

Леонид Ринк - един от учените, създали новичок, в най-скоро време ще пусне на пазара противовирусен и имуномодулиращ медикамент, който да бъде използван при лечението на COVID-19, съобщи РИА Новости.

Препаратът ще се казва "Имофон", обяви докторът на химическите науки.

"Лекарството e срещу вирусни заболявания, но и по великолепен начин възстановява клетките след тяхната работа за имунната система. То ликвидира цитокиновата буря, която се явява като една от причините за високата смъртност от коронавирус", заяви Леонид Ринк.

Новото лекарство е направено на базата на разработения през 1976 г. в бившия СССР препарат за лечение на проказа "Диуцифон". В "Имофон" обаче е отстранен основният недостатък на съветската разработка - недостатъчната разтворимост във вода и в кръвна плазма. В препарата са съчетани противовирусното средство "Дапсон" и две молекули метилурацил.

"Имофон" е изпробван върху 700 доброволци. Не са установени усложнения на COVID-19 или смъртност.

Лекарството ще може да се използва също така и при пациенти със склеродермия, ревматоиден артрит, псориазис, алергии, левкемия и белодробни заболявания.

В момента се произвеждат пробни партиди, за да се установи действието му при различни патологии.

Коментари (1)

Ха ха

Ха ха

26.01.2021 | 21:15

Както винаги братушките натръшкаха ,,евроценните,,. Първи с ваксина, първи с препарат за лечение на хора с широк спектър на хронични заболявания без последствия. Браво! А сега плювачите по Русия наредете се на опашката или ще сте първи за руската ваксина?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай