Следвайте ни

Създадоха замък, летящ със 161 км/час по релсите

viber icon

Този частен влак е напълно остъклен, има регулируема прозрачност и променяща се атмосфера в интериора. Над проекта работи френският дизайнер Тиери Гоген и разработката му е напът да провокира нова мода в дизайна на влаковете по света.

Работейки над дизайна, Гоген е събрал цял екип специалисти - от швейцарския производител на влакове Stadler до френската компания Saint-Gobain, произвеждаща стъкло, както и британската инженерна фирма Eskerley O’Callaghan.

Идеята за влака G Train е той да бъде собственост само на един човек. Предвиден е с 14 вагона, като в един от първите се намира апартаментът на собственика, след това следват 18 стаи за гости, фитнес зала и СПА, ресторант и обществени зони за партита, концерти, театър или изложби.

В последния вагон е „раклата за играчки” с колекция автомобили, мотоциклети и офроуд превозни средства, които позволяват на собственика и гостите да изследват районите около спрелия влак. А прекрасна възможност за любуване на истински гледки и създаване на уникална атмосфера дава външната прибираща се тераса. През нощта влакът ще има златист оттенък, докато се движи по релсите със скорост 161 км/час.Панорамните прозорци могат да бъдат напълно прозрачни, матови или даже черни. А когато са в непрозрачен режим, пътниците ще могат да създават седем вида пейзажи - навън може да е зима, но собственикът може да поиска да си почива сред цветя и ливади.

Засега е ясно, че влакът ще струва около 350 милиона долара, а за изграждането му ще са необходими не по-малко от две и половина години. Самият собственик изтъква, че цени не толкова скоростта на придвижване, колкото самия процес - мечтата му е, пътувайки да разглежда околността по нов, много личен начин.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?