4232

Създадоха смарт пръстен, с който ще се плаща

Наскоро, на събитието Unpacked, Samsung също обяви, че скоро ще представи Galaxy Ring

В допълнение към навлизането на пазара на разширена и виртуална реалност, Apple скоро може да стъпи още по-сигурно и в областта на здравните технологии с пускането на смарт пръстен, който ще следи жизнените показатели на потребителя.

Пазарът на здравни технологии и свързаните с тях смарт устройства става все по-активен и привлекателен. Няколко производители вече предлагат различни джаджи за наблюдение на здравето, като интелигентни пръстени, най-известният от които е Oura Ring.

Наскоро, на събитието Unpacked, Samsung също обяви, че скоро ще представи Galaxy Ring, също смарт пръстен, който ще следи жизнените показатели на потребителя.

Пръстенът на Apple?

Подобно развитие на пазарна ниша, изглежда, не може да мине без Apple, които от години представят множество здравни функции като основни предимства на своя Apple Watch.

Според информация на южнокорейския портал ETNews, те се готвят да пуснат Apple Ring, интелигентен пръстен с множество технологични аксесоари. Очакванията са да има различни сензори, като например за измерване на пулс, налягане, температура и движение, но също така и аксесоари като "NFC" за плащане или екран за показване на известия от телефона.

Изследователската компания Business Research Insight посочва, че пазарът на смарт пръстени се разраства, а в бъдеще ще расте още по-бързо, като до края на десетилетието се очаква търсенето на подобни продукти да нарасне с около 30% на година, а през следващите 8 години продажбите лесно ще се увеличат десетократно. Със сигурност е изкушаващо за Samsung и Apple, които вече работят върху устройствата и предлагат редица умни часовници.

Допълнителни аргументи, които говорят, че нещо се "готви" в Apple, са разкритите патенти за технологии, свързани със смарт пръстените. Samsung обяви, че ще представи Galaxy Ring през юли, а Apple може да стъпи на същия пазар "скоро", според същите източници, информира businessnocvinite.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Ало селяни в

Ало селяни в

04.03.2024 | 07:47

Провинцията събодете се закъснявате с новините .

Отговори
2 0
Това вече

Това вече

04.03.2024 | 07:46

Го знаем от ми алата седмица . Спите и блеете по чалгари и после виждате полезна и формация от друг сайт и пишете.

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?