44

Съветник на Зеленски за експлозиите в граничните райони на Русия: Кармата е жестока

Русия съобщи за няколко взрива днес в южната част на страната и за пожар в склад за боеприпаси; украински представител определи това като отплата и "карма" заради руското нахлуване в Украйна, предаде Ройтерс.

Без да признава пряко, че Украйна е отговорна, украинският президентски съветник Михайло Подоляк каза, че е естествено руските региони, където се складират оръжия и гориво, да научават какво е "демилитаризация".

 

Използването на това понятие беше намек за заявената от Русия цел на войната в Украйна, определяна от Москва като специална военна операция за разоръжаване и "денацификация" на Украйна.

 

"Ако вие руснаците решите масово да атакувате друга страна, масово да убивате всички там, масово да смазвате мирни хора с танкове и използвате складове във вашите региони, за да давате възможност да се извършват тези убийства, тогава рано или късно дълговете ще трябва да бъдат платени. И затова разоръжаването на складовете на белгородско-воронежските убийци е абсолютно естествен процес. Кармата е нещо жестоко" каза Подоляк.

 

Губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че пожарът в склад за боеприпаси в региона е изгасен и няма пострадали цивилни. 

 

Губернаторът на руската Курска област Роман Старовойт каза, че сутринта са били чути взривове в град Курск. По думите му това най-вероятно са били звуци от стрелба на системите за противовъздушна отбрана. По-късно той заяви, че украински безпилотен самолет е бил прехванат в небето над региона и че не е имало жертви или разрушения.

 

Губернаторът на Воронежска област Александър Гусев заяви, че противовъздушната отбрана е засекла и унищожила малък разузнавателен дрон.

В град Воронеж представител на властите каза, че са били чути два взрива и че е започнато разследване.

 

Русия заяви, че изпраща следователи в Курска и Воронежска област, за да документират "незаконните действия на украинската армия".

Подоляк заяви, че не може да се стои безучастно след руската инвазия.

 

"И затова разоръжаването на белгородските и воронежските складове убийци е напълно естествен процес. Кармата е жестоко нещо", каза той.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
И още

И още

28.04.2022 | 07:02

Карми ще ги застигнат руските фашисти и убийци, а най жестока ще бъде кармата на джуджето и кървав убиец путкин.

Отговори
1 0
Сън Тсу

Сън Тсу

27.04.2022 | 18:08

Колко са мощни тия..правят конференция за една изстреляна ракета хаха

Отговори
3 3
Аха,карма

Аха,карма

27.04.2022 | 17:48

Половин Украйна вече я застигна руската карма. Жестока и безответна.....

Отговори
4 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?