46

Сателитни СНИМКИ разкриха размера на бедствието в Антакия след трусовете

Базираната в САЩ компания за космически технологии Maxar Technologies сподели нови сателитни снимки на град Антакия преди и след земетресението.

АА

На снимките от декември, февруари и април се виждат и районите, където са разположени контейнерни и палаткови градове от птичи поглед 3 дни преди и 2 месеца след земетресението.

Евронюз

В Хатай, който претърпя най-сериозните разрушения при земетресенията, разтърсили юга на страната в началото на февруари, работите по премахване на отломки и разрушаването на тежко повредени сгради продължават без прекъсване.

Камиони превозват отломки от сгради, които са се срутили при земетресенията или са били разрушени в повече от 10 000 точки в града, като са направили повече от 300 000 курса до момента.

АА

Особено в историческия град Антакия, където настъпиха масивни разрушения, големи и празни пространства заеха мястото на срутените сгради след дейностите по премахването.

Улиците, където са живели хиляди хора и които някога са били център на градския живот, са се превърнали в тихи безлюдни площади.

АА

В окръг Хатай, където една от всеки две сгради се срути или беше сериозно повредена, значителен брой оцелели от земетресението загубиха къщите или работните си места. Те се преместиха в околните провинции след земетресението.

Тъй като вторичните трусове продължават, жителите, живеещи в умерено повредени сгради, също предпочитат да се преместят в по-безопасни райони, за да избегнат друг силен трус или продължават да живеят в палатки и контейнери.

АА

Историческият град, който е бил дом на много цивилизации от векове, също е загубил редица културни и религиозни наследства при земетресенията.

АА

Въпреки че много джамии и църкви претърпяха големи щети, екип от доброволци по „археология на отломки“ работи на терен, за да спаси исторически артефакти изпод развалините.

При двете земетресения с епицентър в Кахраманмараш, Югоизточна Турция които се случиха едно след друго на 6 февруари, повече от 50 хиляди души загубиха живота си в Турция. Над 2,5 милиона души бяха принудени да се изселят, тъй като над 300 хиляди сгради са срутени или частично разрушени. Повечето от районите на бедствието вече са разчистени от отломките.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?