4020

Съществува ресторант, в който всички „служители” са роботи ВИДЕО

Първият напълно автоматизиран ресторант в света отваря врати в Пасадена, САЩ, пише Voice of America (VOA). Докато един робот прави пържени картофи, друг приготвя хамбургерите, трети приема поръчките и обработва плащането.

Собствениците на ресторанта казват, че новата технология е революционен пробив, тъй като няма инциденти с персонала, а и отпадъците са минимизирани. Те споделят, че роботите са перфектни служители и нямат никакви специални изисквания.

Все още обаче не е ясно какви ще са разходите за поддръжка на роботите, но се очаква да са значителни, пише още NOVA.

През 2023 г. губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм повиши минималната заплата за работниците в ресторантите за бързо хранене. Някои от работодателите в сектора казаха, че това увеличение е предизвикало затруднения, но дори и при новите условия, трудно се намирали служители.

А роботите вече играят важна роля в производството и ще навлизат във все повече сфери на труда, пише Voice of America (VOA).

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ваня

Ваня

18.01.2024 | 14:01

Накрая може и само роботи да останат, хората да изчезнат. Натам вървят нещата за съжаление, но нали всичко е за наше удобство,другото няма значение.

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?