71

САЩ: Таванът в цените на петрола ще засегне Путин незабавно

Новият таван на цената на руския петрол "незабавно ще намали най-важния източник на приходи на Путин", заявиха САЩ, пише БГНЕС.

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън каза, че таванът - който беше официално одобрен от западните съюзници вчера е дошъл след месеци  усилена работа.

Ограничението налага държавите да не плащат повече от 60 долара за барел за внесен по море руски суров петрол. Ограничението трябва да влезе в сила на 5 декември или скоро след това.

Страните с ниски и средни доходи, които са силно засегнати от високите цени на енергията и храните, ще имат особена полза от ограничението, заяви още Йелън.

Тя каза, че то също така ще ограничи още повече финансите на руския президент Владимир Путин и "средствата, които той използва, за да финансира бруталната си инвазия в Украйна. Същевременно ще се избегне нарушаването на световните доставки, което може да доведе до рязко повишаване на цените на бензина в целия свят.


"При положение, че икономиката на Русия вече се свива, а бюджетът й е все по-ограничен, таванът на цените незабавно ще намали най-важния източник на приходи на Путин", каза Йелън.

Ограничението на цените беше предложено през септември от групата на държавите от Г7 (САЩ, Канада, Обединеното кралство, Франция, Германия, Италия, Япония и ЕС).

Европейският съюз одобри тавана на цените - за който беше необходимо съгласието на всички негови държави-членки в петък, след като убеди Полша да го подкрепи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Шорошоядко

Шорошоядко

03.12.2022 | 22:26

освен петрол в Русия е цялата Менделеева таблица, карайте наред де!

Отговори
2 0
На вашия ФОН Путин ми става от симпатичен по симпатичен

На вашия ФОН Путин ми става от симпатичен по симпатичен

03.12.2022 | 21:26

Ами що не са напъните Бя братя хамериканци да сложите таван на салам Кучешка радост па ся напиняте като бесни кучета баш на петрола да му сложите таван Дюшемето у чифутските ви глави ли тропа кога от кривите ви чифутски уста фърчи онова за Пазарната икономика ЧЕ Пазара и търсенето определят цената Кога сте изСкрени Запомнени сте като лъжовни Юди и у Книгата на книгите сте описани като лъжци Нагли Мързеливи Търтей Предатели Лакоми Та Нящу за презряната ви пазарна икономика и салама Кучешка радост

Отговори
1 0
Пазарна икономика по хамерикански

Пазарна икономика по хамерикански

03.12.2022 | 19:28

Потребител да определя цена на стока, която желае да притежава? Това само една мумия може да реши. Но същите американци създадоха ИД, която и до днес не могат да ликвидират. Същите американци въздигнаха Европа след ВСВ. Сега всичките им усилия целят да се съсипе Европа. Защото няма вече откъде другаде да грабят. В техните лаборатории създадоха и Ковид, а обвиниха Китай..........

Отговори
7 0
Нищо няма да засегне

Нищо няма да засегне

03.12.2022 | 19:19

джуджето с кривата глава, докато се крие дълбоко под земята. Ще го отнесат обикновените руснажи.

Отговори
0 6

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?