44
Следвайте ни

САЩ са застрашени от недостиг на алкохол

viber icon

Съединените щати са застрашени от недостиг на алкохол. Причината е недостатъчният брой стъклени бутилки, търсенето на които от фирмите производители вече надхвърли предлагането на пазара, информира CNBC. 

По-специално, производителите на уиски, текила, водка и винарните обявиха недостиг на стъклени съдове. Те са принудени са да бутилират алкохол в ограничен брой бутилки с определен размер. 

Проблемът възникна от страна на доставчиците на стъклен амбалаж. 

Както коментира Дейвид Озго, главен икономист на Американската търговска асоциация на производители на спиртни напитки, (Distilled Spirits Council) всички производители на алкохолни напитки са изправени пред проблеми поради недостиг на стъклени съдове.

"Ако имате нужда от определена бутилка за празниците, може да се наложи да ходите до магазините по няколко пъти, преди да я намерите. Но ще кажа това: на пазара има повече от 16 хиляди вида спиртни напитки. Може да е време да опитате нова напитка", каза той, цитиран от 1prime.ru и Money.bg.

Озго добави, че в близко бъдеще това може да доведе до ново намаляване на предлагането на малки бутилки, тъй като основното търсене от страна на производителите пада върху по-популярните размери сред американските купувачи. Това са 750 милилитра и 1,75 литра. Поради тази причина потребителите скоро ще усетят недостиг на определени видове алкохолни напитки в магазините в САЩ.

Коментари (2)

Пълно за празно

Пълно за празно

25.11.2021 | 09:27

Издаваш празна бутилка, получаваш пълна. Какво е това разхищение на стъкло - на боклука, на парчета?

Отговори
2 0
Глупости, глупости, глупости

Глупости, глупости, глупости

25.11.2021 | 06:37

Подобна статия може да напише мисирка, която никога не е влизала, или виждала на снимка, магазин за алкохол в щатите.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?