1939

САЩ с нови санкции срещу Русия, удариха и Алина Кабаева

САЩ наложиха нови санкции срещу Русия, включително срещу на Алина Кабаева, считаната за жената до руския президент Владимир Путин, както и срещу 24 предприятия от технологичния сектор и отбранително-промишления комплекс, съобщиха Ройтерс и БТА, като се позовават на американското министерство на финансите.

Санкции са наложени на публичното акционерно дружество "Магнитогорски металургически комбинат".

„Докато невинни хора страдат от незаконната агресия на Русия, съюзниците на Путин се обогатяват и финансират разкошен начин на живот", заяви във вторник министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън. "Министерството на финансите ще използва всички налични инструменти, за да се увери, че руският елит и поддръжниците на Кремъл ще бъдат подведени под отговорност за съучастието си във войната, която струва безброй жертви“, добави тя.

Новите санкции обхващат 24 предприятия от технологичния сектор и отбранително-промишления комплекс на Русия, бизнесмени и ръководители на области в Украйна, които Русия смята за „освободени“.

Санкциите означават замразяване на активи в САЩ и забрана за американски граждани или компании да правят бизнес с лицата от списъка, на които също така е забранено да влизат в САЩ.

След като Великобритания наложи санкции на Алина Кабаева през май, а ЕС направи това през юни, сега и САЩ включиха олимпийската шампионка от 2004 г. в санкционния списък, посочва АП. Кабаева управлява в момента голямата руска медийна компания NMG (National Media Group).

През април САЩ наложиха санкции и на двете пълнолетни дъщери на Путин.

Близкият до руския президент бизнесмен Андрей Гуриев и неговият син също са засегнати от последните санкции. Луксозната яхта "Алфа Неро", за която се твърди, че Гуриев е купил през 2014 г. за 120 млн. долара, се споменава поименно, отбелязва ДПА. АП допълва, че Гуриев е собственик на имението „Уитънхърст“, което е второто по големина в Лондон след Бъкингамския дворец.

В списъка са включени и трима олигарси - Дмитрий Пумпянски, Андрей Мелниченко и Александър Пономаренко. Поименно се споменава и яхтата „Аксиома“, която според американските власти е собственост на Пумпянски.

Сред бизнесмените са още Виктор Рашников – председател на Съвета на директорите на „Магнитогорския металургичен комбинат“, Антон Урусов – вицепрезидент на Руския фонд за преки инвестиции, и Наталия Попова – първи заместник-генерален директор на Innopraktika.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Путин

Путин

03.08.2022 | 14:58

Памперс, през чучура ми е!

Отговори
0 2
отровително-вкусов

отровително-вкусов

03.08.2022 | 14:34

Докато невинни хора страдат от незаконната агресия на сащ във всички области на живота и на светованата икономика, собствениците-сатанисти на техните военно-промишлен, агрохимичен, отровително-вкусов и фармацевтичен комплекси се обогатяват и така финансират своя разкошен начин на живот! Това го заявявам аз и с мен ще се съгласят над 90% от хората, населяващи планетата ни. Има ли начин да бъдат подведени под отговорност за съучастието им във всичките войни и всевъзможни други престъпления срещу живота и благополучието на човечеството тези пишман „капиталисти”?!? Ще платят ли някога най-високата цена за безбройните им жертви?!?!

Отговори
2 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?