2374

САЩ: Решението на България, РСМ и Черна гора за самолета на Лавров е "независимо"

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс заяви, че България, Република Северна Македония и Черна гора са упражнили суверенното си право да затворят своето въздушно пространство за самолета на руския министър на външните работи Сергей Лавров. Той каза това на брифинг, излъчен на сайта на Държавния департамент, по повод проваленото посещение на Лавров в Сърбия.

„Решението на трите страни е независимо и не е наложено отвън”, заяви Прайс. Той отбеляза, че това отразява решимостта на Европа да държи Русия отговорна за войната в Украйна.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ призова Сърбия да даде приоритет на целта си да се присъедини към Европейския съюз и да се придържа към общата външна политика.

„Ние постоянно призоваваме Сърбия да предприеме стъпки, за да напредне по европейския път, включително да диверсифицира своите енергоизточници и да намали енергийната си зависимост от Русия”, обърна внимание Прайс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
хареса ми това "назависимо" в кавички

хареса ми това "назависимо" в кавички

07.06.2022 | 14:02

даже и соросоядите си знаят, че са "свободни" и "независими"!

Отговори
0 1
Ковидчо:

Ковидчо:

07.06.2022 | 10:28

Едно от многото "независими" решения на многострадалната ни държавица. Едно време подобно решения ги вземахме независимо то "братята" от изток, сега пак така, само че от тези на запад - изобщо голяма "независимост"...

Отговори
2 0
Гтннв

Гтннв

07.06.2022 | 08:16

Да бе! Голям смях! В по-надупена поза никога не сме били! Като циркови кученца!

Отговори
4 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?