САЩ потвърди 5 нови случая на заразени с коронавирус

Американските центрове за контрол (CDC) и превенция на заболяванията обявиха за още пет потвърдени случая в САЩ на новия китайския коронавирус, включително втори случай на предаване на заразата от човек на човек в рамките на Съединените щати, предаде БНР.

„Очакваме да видим повече случаи на разпространение на вируса от човек на човек“, заяви д-р Нанси Месоние, директор на Националния център за имунизация и респираторни заболявания по време на пресконференция с репортери.

Новите случаи включват един в Масачузетс и още четири в Калифорния. Четирима от петте пациенти наскоро са пътували до Ухан в централен Китай, откъдето възниква огнището на коронавируса.

Един от пациентите в Калифорния пък е бил в тесен контакт с домакинство на човек, който е бил заразен в Китай. Това е вторият случай на разпространение на вируса от човек на човек в рамките на САЩ, след като първият такъв случай беше съобщен през миналата седмица в Илинойс.

По този начин новите случаи на потвърдени заразени с коронавирус в САЩ вече достигна 11. Агенцията за контрол на заболяванията също така заяви, че в момента се наблюдават 82 души за потенциална вирусна инфекция.

Д-р Нанси Месоние заяви, че Държавният департамент на САЩ продължава да връща повече от американските граждани от град Ухан. Тя каза, че през уикенда Агенцията за контрол на заболяванията е изпратил допълнителни екипи до конкретни места, където ще пристигнат самолетите от Китай. Самите пътници ще бъдат поставени под карантина за 14 дни след пристигането си, допълни тя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?